Annonce
Erhverv

Bistrobestyrer og havnefoged stopper: Vil sammen åbne deres eget spisested

Rita Skoubo overtog i 2006 forpagtningen af Snaptun Havnebistro efter Harry Pedersen. Han havde været forpagter i 11 år. Rita Skoubo stopper efter lige så mange år i rollen. Arkivfoto

Ægteparret Rita og Djonni Skoubo har sagt op som bestyrere af bistro, butik og lystbådehavn i Snaptun. De vil i stedet drive deres eget spisested på havnen og forsøge at holde mere fri.

Snaptun: Efter 11 år som bestyrere af bistro og lystbådehavn i Snaptun har ægteparret Rita og Djonni Skoubo sagt op.

Beslutningen er truffet ud fra et ønske om roligere sommermåneder og færre arbejdstimer, fortæller de.

- Det har været et hyggeligt og sjovt arbejde, men det kan mærkes på kroppen, at vi har lagt så mange timer i det. Vi er nødt til at gøre noget, så vi ikke kommer til at arbejde så mange timer, siger Rita Skoubo.

Annonce

Det har været et hyggeligt og sjovt arbejde, men det kan mærkes på kroppen, at vi har lagt så mange timer i det. Vi er nødt til at gøre noget, så vi ikke kommer til at arbejde så mange timer.

Rita Skoubo.

Sommeruger tapper kræfterne

Som forpagter har hun været forpligtiget til at holde havnebistroen åben fra klokken 12 til 20 alle ugens dage i perioden fra maj til og med september.

Nu ser hun og Djonni Skoubo frem til at drosle ned og få mere tid til at nyde sommervejret og besøge familie.

Det er i hvert fald planen. Men det er også planen at fortsætte som selvstændige og at åbne en ny bistro på havnen.

Flere retter på menuen

Bistroen skal indrettes i bygningen, som de for mange år siden købte af Snaptun Færgegård, og som de siden har bygget en lejlighed oven på. Den ligger lige overfor den nuværende bistro.

Underetagen havde færgegårdens ejer planer om at åbne en cafe i. Det blev ikke til noget dengang, men det gør altså nu.

Navnet Snaptun Havne Bistro og flere retter på menukortet tager parret med sig over til den nye adresse, hvor gourmetmad og fiskeretter vil fylde mere, og åbningstiden vil kunne variere.

- Jeg tænker, vi holder åbent fra middag til aften, men det kan være, at vi sætter et skilt ud, hvor der står, at vi holder ferie en uge. Det kan også være, der vil være lukket på mandage og tirsdage, siger Rita Skoubo.

- Det er ikke for at få mere arbejde, vi åbner vores eget. Det er for at få mindre. Det er meget væsentligt, supplerer Djonni Skoubo.

Plads til to spisesteder

Efterfølgeren i den nuværende bistro vil de byde velkommen.

- Her er plads til to. Vi skal bare samarbejde om at skabe mere liv på havnen og hjælpe hinanden, siger Rita Skoubo.

Hen over vinteren og foråret skal den nye bistro ombygges og klargøres, så den kan åbne til påske.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce