Annonce
Odder

Bistro har fået forrygende modtagelse

Tjuhej hvor det går for Ann Karina Juul Hansen. Tinghuset Bistro & Vinbar er kommet rigtig godt fra start. Foto: Søren E. Alwan
En stor blandet ejerkreds af privatpersoner og erhvervsfolk står bag Tinghuset Bistro & Vinbar. Den daglige leder mærker allerede byens opbakning.

Odder: Hvor går man hen, hvis man bare gerne vil have et glas god vin og lidt tapas i Odder?

Indtil nu har svaret været "det gør man ikke", men i fredags var der "prøveåbning" i Tinghuset Bistro & Vinbar på Polititorvet, og det blev en forrygende start, fortæller stedets daglige leder Ann Karina Juul Hansen, i daglig tale blot AK.

- Jeg bor selv i Odder, og synes vi har manglet sådan et sted, hvor det ikke er pizza, men en hapser, lidt tapas, et glas godt vin eller en kop kaffe i casual omgivelser. Og det kan vi allerede mærke, at byens borgere også har, siger AK.

Onsdag aften var der så valgflæsk på menukortet, og de 40 pladser var revet væk selvom stedet faktisk først helt officielt åbner med en uformel reception på lørdag 8. juni kl. 15.00-17.30.

Annonce

Tinghuset Bistro & Vinbar

Tinghuset - Bistro og Vinbar Aps er navnet på firmaet bag spisestedet i Tinghuset på Rådhusgade 1 i Odder.
Der er fire aktionærer i kapitalklasse A: Kokken Holding Aps, Niels Christian Nørnberg Strauss, Tømrerfirmaet Søren Mikkelsen, Henning Gedsø og Henrik Garlik Jensen.
Desuden er der følgende aktionærer i kapitalklasse B, som har mindre stemmerettigheder: Fridberg Madsen Holding Aps, Hessellund & Koreny Aps, Probiler A/S, Anna & Søs Aps, John B.W. Holding Aps, Skjold Optik Aps, Byens Bager Odder Aps, HEST Holding Aps, Danni Rahbek Frederiksen, Jan Holmelund og DB Odder.

Mad og vin

Lokalerne, der de seneste år har haft skiftende ejere og været alt fra café, til pizza og restaurant, er blevet renoveret, åbnet op og indrettet i klassisk fransk bistrostil. De 40 siddepladser står tættere end på en restaurant, men menukortet byder på mere end en traditionel café.

Udearealerne er også blevet shinet lidt op. Der er opsat bænke langs muren, og en bar skal trække forbipasserende til.

Til frokost kan man købe smørrebrød, som leveres af Byens Bager. Eller man kan købe tapas med pølser og oste mm., som AK selv laver.

Torsdag, fredag og lørdag er der også åbent for aftengæster. De kan selvfølgelig også vælge bare at drikke et glas vin og evt. spise lidt tapas til, eller de kan bestille den tre retters menu, der skifter fra uge til uge, men altid leveres af Norsminde Kro.

Vinkortet og spiritusen er også af god kvalitet, for AK er godt vant. Hendes mand Jess driver Vinoble og Vinspecialisten i Skanderborg.

- Men det er ikke "fine dining", understreger AK.

Lad råvarerne tale

Menuerne bliver valgt efter årstidens råvarer.

- Det skal være råvarerne, der taler. Så man kan bare forvente god mad, lover den daglige leder, der også har planer om temaaftner med eksempelvis vin, gin eller andet. Og så lokker hun også med et medlemsskab, der koster det samme som de to glas vin om måneden og lidt snack man som medlem får, udover invitationer til særlige medlemsarrangementer.

- Vi vil rigtig gerne have medlemmer, der kommer tit, siger hun.

Ann Karina Juul Hansen er oprindelig uddannet tjener og har i flere år været manager i Himmerland Golfklubs restaurant. Indtil for nylig arbejdede hun på Restaurant Hærværk og No.1 i Aarhus, men lysten til igen at stå med den daglige ledelse fik hende til at slå til, da tilbuddet om at lede Tinghuset Bistro & Vinbar kom.

I første omgang er stedet åben for frokost tirsdag-lørdag fra 11.30-15.00. Torsdag, fredag og lørdag er der åbent til kl. 23.

- Så må vi se, om der er grundlag for at udvide åbningstiderne, men heller udvide end indskrænke, siger AK, der udover sig selv har en hjælper ansat på 30 timer og så en flok reservetjenere, der kan træde til eksempelvis til valgflæsk eller shopping by night på fredag, hvor bistroen byder på både jazz og rock.

Råvarerne er i centrum, så der er garanti for god mad og vin i Odders nye bistro på Polititorvet, hvor Ann Karina Juul Hansen (AK) varter gæsterne op. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce