Annonce
Erhverv

Biogasanlægget ønskes udvidet til det tredobbelte

Biogasanlægget ved Brande har fået vokseværk, og nu er der planer om at udvide kapaciteten. Foto: Claus Haagensen

Biogasanlæg i Brande kan måske få en meget større kapacitet om få år.

Brande: Det er mindre end et år siden, at biogasanlægget på Grarupvej ved Brande blev sat i drift, og kun og et halvt år siden, at finansminister Kristian Jensen foretog den officielle indvielse. Ikke desto mindre har NGF Nature Energy Månsson A/S allerede søgt om tilladelse til at udvide anlægget betragteligt.

Baggrunden for ansøgningen om at udvide kapaciteten på biogasanlægget er stor interesse fra nye leverandører samt et overskud af biomasse til rådighed i biogasanlæggets opland. Ansøgers ønske er, at projektet skal være realiseret inden udgangen af juli 2020, hvor den nuværende støtte til biogasanlæg bortfalder.

Det eksisterende anlæg har en miljøgodkendelse og VVM-tilladelse fra 2015 til behandling 150.000 tons biomasse årligt, og den mængde ønskes nu tredoblet til 450.000 tons biomasse om året.

For at det kan lade sig gøre, bliver det blandt andet nødvendigt med yderligere fem procestanke, to modtagetanke, en efterlagertank, et ekstra gasbehandlingsanlæg samt en udvidelse af den eksisterende læsse-/lossehal for flydende biomasse, hvor et spor udvides til to.

Udvidelsen forventes kun at få en meget begrænset indvirkning på lugt- og støjniveauet. Til gengæld må lastbiltrafikken til og fra anlægget forventes at stige til mellem 50-65 transporter dagligt. Den aktuelle VVM-redegørelse er baseret på 30 transporter dagligt i hverdagene.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

- Far, far, julemanden er her...

Annonce