Annonce
Odder

Bio-diversitet: Odder er blevet en vildere kommune

Flere grundejerforeninger har også selv ladet vilde blomster gro til glæde for fugle og smådyr. Foto: Odder Kommune
Både mus, harer, råvildt og fugle er set i flere af Odders nye naturgræsplænerne. Forsøget med at skaffe mere bio-diversitet ind i byen er lykkedes.

Odder: Forsøg med at få mere biodiversitet ind i Odder har indtil videre været en stor succes, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Ved at lade flere græsplæner i byrummet stå urørt, så de er blevet til vilde naturgræsplæner, vil kommunen øge antallet af levesteder og fødekilder for små dyr og insekter. Både mus, harer, råvildt og fugle er set i flere af plænerne. Fuglene spiser de næringsrige frø fra urter og græsser og de smådyr og insekter, som gemmer sig i græsset.

Tanja Marie Asp fra Fælles Drift & Service fortæller om projektet:

- Vi har fået meget positiv tilbagemelding af folk i byen, og jeg har selv været positivt overrasket over, hvor mange blomster der er dukket op hen over sommeren. Glædeligt er det også at se, at grundejerforeninger som Christianslund på eget initiativ ikke slår græs på to af deres plæner, og at boligforeningens blokke på Torvald Køhlsvej har sået blomsterstriber.

Kom gerne med vilde forslag

- Det er klart en opfordring herfra, at foreninger, virksomheder og menig borgere tager sagen i egen hånd og vi vil gerne være behjælpelige med inspiration, love og regler, siger Tanja Marie Asp, som gerne modtager forslag til arealer, hvor der kunne ske noget vildere.

Lige nu arbejdes der også hos Fælles Drift & Service på en ny type staudebede, som kræver minimal pleje og som blomstrer fra tidligt forår til sent efterår med mange farver og meget nektar. Det bliver et lidt vildere udtryk, end kommunen hidtil har været vant til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce