Annonce
112

Biltyv kørte som en brækket arm - påkørte flere biler i midtbyen

Arkivfoto: Michael Bager

Horsens: Det gik heftigt for sig, da en ukendt gerningsmand natten til fredag ved 3-tiden stjal en hvid Toyota Yaris på Løvenørnsgade i Horsens og derefter ræsede gennem midtbyen, fortæller Sydøstjyllands Politi.

Undervejs påkørte han flere biler, hvilket fik flere borgere til at ringe til politiet og anmelde den hasarderede kørsel.

Et vidne har fortalt, at tyven, efter at have ramt en parkeret bil i Sjællandsgade, steg ud af den stjålne bil, brækkede kofangeren af og smed den i vejsiden, hvorefter han fortsatte sin vilde kørsel.

Vidnet har beskrevet, at chaufføren havde tatoveringer i ansigtet og på halsen.

Efter de anmeldelser, politiet modtog i nat, har biltyven blandt andet kørt i Sjællandsgade og Sønderbrogade.

Kl. 3.40 blev den stjålne bil fundet efterladt i Claus Cortsens Gade med betydelige skader på både højre og venstre side og altså uden kofanger.

At dømme efter de skader, bilen har og den kørsel, vidner har beskrevet, er det politiets formodning, at biltyven har været påvirket af enten alkohol eller narko.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Horsens

Børnehavepladser stiger mest i 2020

Annonce