Annonce
112

Biltyv kørte som en brækket arm - påkørte flere biler i midtbyen

Arkivfoto: Michael Bager

Horsens: Det gik heftigt for sig, da en ukendt gerningsmand natten til fredag ved 3-tiden stjal en hvid Toyota Yaris på Løvenørnsgade i Horsens og derefter ræsede gennem midtbyen, fortæller Sydøstjyllands Politi.

Undervejs påkørte han flere biler, hvilket fik flere borgere til at ringe til politiet og anmelde den hasarderede kørsel.

Et vidne har fortalt, at tyven, efter at have ramt en parkeret bil i Sjællandsgade, steg ud af den stjålne bil, brækkede kofangeren af og smed den i vejsiden, hvorefter han fortsatte sin vilde kørsel.

Vidnet har beskrevet, at chaufføren havde tatoveringer i ansigtet og på halsen.

Efter de anmeldelser, politiet modtog i nat, har biltyven blandt andet kørt i Sjællandsgade og Sønderbrogade.

Kl. 3.40 blev den stjålne bil fundet efterladt i Claus Cortsens Gade med betydelige skader på både højre og venstre side og altså uden kofanger.

At dømme efter de skader, bilen har og den kørsel, vidner har beskrevet, er det politiets formodning, at biltyven har været påvirket af enten alkohol eller narko.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce