Annonce
Kultur

Middelalderfestival med billetkrav, indhegning og mange tusind færre gæster i år

Pandemien vil også præge 2021-udgaven af Horsens Middelalderfestival, men det er vigtigt for kommunen at genrejse festovalen i år, siger Jakob Bille. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Arrangører indretter Horsens Kommunes største årlige kulturbegivenhed, så den kan genrejses efter sidste års corona-lansestød.

Horsens: Plads-begrænsning vil betyde mange tusind færre gæster, og de, der vil med, skal have billet.

Sådan lyder blot et par af de ændringer, der i 2021 kommer til at ramme Horsens Kommunes største, årlige kulturbegivenhed: Middelalderfestivalen på Fængslet.

Sidste år fik festivalen, som plejer at tiltrække omkring 60.000 gæster, et dødbringende lansestød af covid-19, og når begivenheden efter planen genrejses 20.-21. august i år, vil pandemien også præge afviklingen markant, oplyser formanden for Horsens Kommunes kulturudvalg, Jakob Bille (LA).

Annonce


Festivalen var savnet sidste år, for den er vigtig del af Horsens kultur-dna. Vi vil strække os langt for at gennemføre den i år.

Jakob Bille


- Det bliver et andet setup: Vi indfører et billetsystem med henblik på smitteopsporing, og vi er også nødt til at hegne festivalområdet ved Fængslet ind, så det kun er et afgrænset område, man kan bevæge sig indenfor. Det betyder, at vi kan køre med op til 40.000 gæster, forudsat at der er åbnet fuldstændig (for corona-restriktionerne, red.). Der plejer at være omkring 60.000 gæster, så det er en væsentlig reduktion, men der vil ikke være plads til flere, siger Jakob Bille.

Han pointerer, at festivalens størrelse kan skaleres længere ned, hvis restriktionerne kræver det.

Nej til udenlandske bodholdere

Det er dog ikke kun på publikumsfronten, at arrangørerne i Horsens Kommune må sno sig for at realisere det årlige folkemøde med skjoldmøer og riddere.

En del af de farverige indslag, der bærer den to dage lange middelalderfestivals program, plejer udenlandske bodholdere at stå for. Sådan bliver det ikke i år.

- Vi har truffet en politisk beslutning om ikke at invitere udenlandske bodholdere i år. Planlægnings-horisonten for festivalen er så lang, at vi er nødt til at træffe nogle beslutninger nu, og qua corona-restriktionerne kommer det til at præge programmet. Jeg håber, at der så er nogle nye foreninger eller danske bodholdere, der vil byde ind, og vi forventer, at de (danske, red.) foreninger, der plejer at bakke op, også kommer med i år, siger Jakob Bille.

Annonce

Alle kongerigets festivaler er berørt

Han har endnu ikke et bud på, hvordan billettering og muligheden for smitteopsporing skal sættes i system.

Regeringen ventes snart at præsentere en køreplan for, hvordan festivaldanmark skal indrette sig i de kommende måneder, og derefter håber kulturudvalgsformanden, at nogle af landets festivalarrangører i fællesskab med myndighederne vil finde bredt brugbare løsninger.

- Den her situation gælder jo for festivaler generelt i kongeriget, og i Horsens skal vi ikke ud at opfinde den dybe tallerken. Vi kommer til at samarbejde om systemudvikling, billettering og smitteopsporing, siger han og uddyber, at ambitionen er en Horsens Middelalderfestival, der bliver så stor som muligt.

- Det vil vi gøre vores ypperste for at skabe. Festivalen var savnet sidste år, for den er vigtig del af Horsens kultur-dna. Vi vil strække os langt for at gennemføre den i år, siger Jakob Bille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce