Annonce
Horsens

Kunne ikke klare mosten: Billet-storm nedlagde Horsens Teaterfestivals hjemmeside

Horsens Teaterfestival er en af byens populære, årligt tilbagevendende begivenheder. Tidligere har man skullet ringe ind til festivalen for at få del i de gratis billetter, og det kunne give lang ventetid i røret. Det seneste par år er bookingen imidlertid sket via nettet, men det forløb ikke smertefrit mandag morgen, da billetbestillingen åbnede. Arkivfoto
Igen i år var der rift om de gratis billetter til den store festival, da salget åbnede mandag morgen.

Horsens: Horsens Kommunens it-system kunne ikke klare mosten, da billetsalget til 2019-udgaven af Horsens Teaterfestival åbnede mandag morgen.

Der er tradition for, at der er rift om de gratis billetter til de mest populære forestillinger, og i år var ingen undtagelse, konstaterer festivalkoordinator Maria Suh.

Hun forklarer, at billetsiden, der kører i kommunalt regi, brød ned kort efter åbningen af salget omkring kl. 10, og først kl. 11 var den i drift. For så igen at blive nedlagt i et stykke tid omkring 15 minutter senere.

- Vi kan se, at der har været flere end 1000 inde på siden for at booke på meget kort tid, og det havde vi ikke regnet med. Vi havde fået hjemmesiden opgraderet, så den kørte på højeste kapacitet, men det var altså ikke nok, siger Maria Suh, som beklager, at mange stødte på en lukket side eller oplevede mislykkede forsøg på at bestille nogle af de mange billetter, festivalen hvert år giver til byens borgere.

Det var især forestillingerne for de mindste, der - igen i år - var billetstorm på.

Annonce

Prioriterede penge på indhold - ikke it

- Der er blevet ringet, mailet og skrevet på Facebook om problemerne, uddyber Maria Suh og fortæller, at de fleste billet-bestillere heldigvis var venlige og tålmodige.

- Men vi er selvfølgelig kede af den oplevelse, nogle har haft, siger koordinatoren og forklarer, at nedbruddet udspringer af en afvejning af, hvor mange penge der skal investeres i sceneindhold versus it.

- I år havde vi besluttet at bruge mere på indholdet, forklarer hun om festivalen, der finder sted i sin 34. udgave den 20.-22. september.

Da fyldes byen med teater, og selv om der nu er udsolgt til nogle af de i alt 100 visninger af de 36 forestillinger, der er på plakaten i år, er der stadig masser af gratis teater at få billet til.

Hjemmesiden www.horsensteaterfestival.dk kører igen, og ifølge Maria Suh tager arrangørerne ved lære af problemerne i år, så billetproblemerne forhåbentlig ikke gentager sig næste år.

En del af forestillingerne foregår iøvrigt på gadeplan, og til dem behøver man ikke billet.

Du kan se hele programmet her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Annonce