Annonce
Horsens

Bille prioriterer egen bydel ved budgetforhandlingerne: Jeg synes, det er fair nok, at jeg repræsenterer det lokalområde, jeg kommer fra

Jakob Bille  (LA) håber, at der bliver plads i det kommende budget til både en ny allé, en hel hal og en cykelsti i Stensballe. Foto: Morten Pape
Liberal Alliance går til budgetforhandlinger i Horsens Byråd uden direkte krav og med fokus på Stensballe.

Horsens: Når Liberal Alliance i år går til budgetforhandlinger på Horsens Rådhus, er det med bydelen Stensballe i fokus. Byrådspolitiker og borgmesterkandidat Jakob Bille bor selv i bydelen, og ifølge ham er det helt naturligt, at man som lokalpolitiker plejer de interesser, der er i ens nærområde. Uanset om der er et forestående kommunalvalg eller ej.

- Jeg har altid haft Stensballe med i budgettet. Jeg synes det er fair nok, at jeg repræsenterer det lokalområde, jeg kommer fra. Man kan ikke være inde i alle enkeltsager i hele kommunen, så jeg synes, det er helt reelt som lokalpolitiker.

Specifikt for Stensballe ønsker LA at genetablere alléen langs Husoddevej, at få en hel hal til bydelen og en cykelsti til Serridslev.

Annonce

- Folk kører voldsomt stærkt på Husoddevej, og ved at genetablere en allé taler det både ind i den grønne dagsorden, og ved at vejen bliver smallere, har det en fartdæmpende effekt. Derfor synes jeg, man skal investere i træer frem for f.eks. vejbump, selvom den løsning maske ville være billigere. Allé-løsningen er to fluer med et smæk, siger Jakob Bille, som også håber, der bliver plads til en cykelsti i budgettet.

- Vi skal have en cykelsti. Der er ikke nogen forældre, som vil sende deres børn på cykel fra Serridslev i skole i Stensballe. Det er jo med livet som indsats, som det er i dag.

Der er ikke nogen forældre, som vil sende deres børn på cykel fra Serridslev i skole i Stensballe.

Jakob Bille (LA)

En hel hal til Stensballe

Et af hovedpunkterne i LA’s budget er "Horsens som danmarksmester i foreningsliv og frivillighed", og her skal en hel hal i Stensballe sikre bydelen de optimale faciliteter for foreningslivet.

- Med Stensballes størrelse er det berettiget med en hel hal med springfaciliteter, ligesom der kommer i Gedved og Hovedgård, og som vi også foreslår i Brædstrup, siger han.

Og derudover opfordrer han desuden borgerne i Stensballe til, efter forbillede fra oplandsbyerne, at bakke op om halprojektet.

- Hvis det kommer med i budgettet, skal lokalsamfundet også være med til at rejse midler for at få projektet i land, siger Jakob Bille.

Annonce

Til forhandlinger med åbent sind

Ud over projekterne på hjemmebanen i Stensballe fokuserer LA ikke overraskende på at stramme tøjlerne yderligere i forvaltningen og lette skattetrykket på den enkelte borger i kommunen. Sidste år forlod partiet budgetforhandlingerne, fordi det ikke kunne se sig selv i en skattestigning for borgerne på 0,02 procent, men den stridsøkse er begravet.

Selvom LA ikke ønsker skattelettelser, bliver det ikke sidste års strid, som får partiet til at forlade forhandlingerne i år, og ønsket om skattelettelser er heller ikke et ufravigeligt krav. Faktisk går LA til forhandlingerne uden dealbreakere.

Tre nedslag i budgettet

Nordlig omfartsvej – trafikplan 2030

LA ønsker, at en omfartsvej nord om Nørrestrand indgår i Trafik 2030, hvor der skal arbejdes videre med finansieringsforslag, præcis linjeføring, osv. En linjeføring bør evt. samtænkes med en kommende Kattegatforbindelse.

Frikommune på skoleområdet

LA ønsker, at Horsens Kommune ansøger om at blive frikommune på skoleområdet. Det vil øge frihedsgraderne på skolerne og skabe bedre rammer for den gode skole

Byudvikling - stadsarkitekt

LA ønsker en stadsarkitekt, der skal virke som bindeled mellem borgere, investorer, forvaltningen og byrådspolitikerne.

- Vi kan godt se os selv i et budget i år, hvor skattestigningen fra sidste år bliver videreført. Såfremt der ikke kommer yderligere stigninger på bordet, betragter vi den som en beslutning, taget i 21, siger Jakob Bille og tilføjer:

- Vi håber at få så meget med i budgettet som muligt, men der er ikke nogen af vores ønsker, som er direkte krav. Vi går ind til forhandlingerne med åbent sind.

Budgetforhandlingerne indledes med budgetseminar for alle byrådets partier 10. september. Det endelige budget forventes forhandlet på plads i starten af oktober.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Horsens

Yvonne fik hjernerystelse, brækkede næsen og slog tænderne løse på parkeringspladsen foran Lidl: Ejer anerkender problem - kanterne er simpelthen for små

Horsens

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

Så kan grænsehandlen eksplodere: Tyskland drøfter nu nedsat moms på dagligvarer

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce