Annonce
forside

Bilister i hele landet oplever løsnede hjulbolte

Politiet har modtaget 243 anmeldelser om løsnede hjulbolte fra bilister over hele landet.

Politiet landet over modtager stadig anmeldelser om løsnede hjulbolte. 243 anmeldelser er det blevet til.

Politiet modtager stadig anmeldelser om løsnede hjulbolte. Antallet af anmeldelser er nu oppe på 243, og de kommer fra hele landet.

Det oplyser TV2 på baggrund af tal fra Rigspolitiet.

Den første anmeldelse om løsnede hjulbolte modtog Midt- og Vestsjællands Politi 17. marts, har politiet tidligere oplyst til Ritzau.

Den kom fra en mand i Ringsted, der opdagede, at nogen havde løsnet hjulkapslerne på hans bil i ly af mørket.

Med 43 anmeldelser er politikredsen stadig den hårdest ramte.

- I starten troede vi, at det var én person, der var taget på turné i forskellige byer og områder. Men nu hvor tendensen breder sig væk fra Sjælland og vores politikreds, må vi trække den teori tilbage, sagde kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard i sidste uge.

Nu har fænomenet altså bredt sig til hele landet. Senest er også Bornholm blevet ramt.

- Hos os startede det for en uge siden, og vi har nu fået otte anmeldelser fra bilister. Den seneste fik vi i går, siger vicepolitiinspektør Peter Jørgensen fra Bornholms Politi til TV2.

- Det er en fuldstændig vanvittig handling, fortsætter han.

Politiet har tidligere oplyst, at man vil blive sigtet - og risikerer at blive dømt - for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, hvis man løsner hjulboltene på en bil.

Paragraffen handler om på hensynsløs måde at bringe andres liv eller førlighed i fare.

Der er dog ikke nødvendigvis tale om forbrydelser i alle tilfælde, da det lige nu er sæson for at skifte hjul på bilen.

En forklaring på de mange løse bolte rundt om i landet kan - ud over hærværk - derfor også være, at mekanikeren, eller folk selv, ikke har fået spændt boltene ordentligt efter, da man har skiftet til sommerdæk, har Lone Otto, leder i FDM's tekniske afdeling, tidligere forklaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Farvel til et stykke dansk industrihistorie: Kommunens største virksomhed skifter navnet ud efter 140 år

Læserbrev

Nu er det da helt sølle med cafeen på Kildebakken

Læserbrev: I Horsens Posten fra tirsdag 7. januar kan vi læse, at "herreværelser skal få enlige, ældre mænd ud over dørtærsklen". Det må siges at være et godt initiativ, som de fleste af os vel kan støtte op om. Når jeg alligevel ikke klapper overstadigt i mine små hænder, skyldes det, at den slags har eksisteret før uden at være organiseret af velmenende mennesker i Ældre Sagen og provstiet. For 16-17 år siden lukkede FOF Rosing Ræderske et hold i bogbinding. Prisen steg, og derfor var der et stort frafald, som resulterede i, at det ikke kunne fortsætte. Vi, der var tilbage, flyttede på Kildebakken og fortsatte som aktiveringsgruppe. Det var et rart sted at komme, og navnligt cafeen i kælderen var en succes. Priserne var rimelige, og der kom mange, som spiste deres mad dér hver dag. Der var flere faste grupper, som helt spontant var blevet dannet uden behov for organisering eller tilskud. Det sluttede brat, da priserne et par år senere blev sat op. Pludselig havde mange ikke råd mere. Der blev tomt, og jeg tvivler på, at den merfortjeneste, der var stipuleret, blev til noget. Nogle år senere blev så madlavningen centraliseret, og så var der heller ikke nogen madduft til at bygge forventningerne op. Vi på de forskellige hold kunne dog stadig få vores eftermiddagskaffe. Efter at have holdt et par års pause er jeg nu tilbage på Kildebakken; men nu er det da helt sølle med cafeen. Vi kan ikke længere købe eftermiddagskaffe, men må selv sørge for at lave den. Det er stadig et hyggeligt indslag i vores eftermiddag, men vi plejede at købe et stykke lagkage til. Nu står den så på småkager. Mon ikke vore politikere burde se på, om det ikke kunne betale sig at genoplive den gode gamle cafe, som gav så mange mennesker en stor glæde ved at mødes hver dag eller et par gange om ugen? Det kræver naturligvis en tid for at kunne fungere igen, men hvor ville det dog være dejligt.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];