Annonce
forside

Bilister i hele landet oplever løsnede hjulbolte

Politiet har modtaget 243 anmeldelser om løsnede hjulbolte fra bilister over hele landet.

Politiet landet over modtager stadig anmeldelser om løsnede hjulbolte. 243 anmeldelser er det blevet til.

Politiet modtager stadig anmeldelser om løsnede hjulbolte. Antallet af anmeldelser er nu oppe på 243, og de kommer fra hele landet.

Det oplyser TV2 på baggrund af tal fra Rigspolitiet.

Den første anmeldelse om løsnede hjulbolte modtog Midt- og Vestsjællands Politi 17. marts, har politiet tidligere oplyst til Ritzau.

Den kom fra en mand i Ringsted, der opdagede, at nogen havde løsnet hjulkapslerne på hans bil i ly af mørket.

Med 43 anmeldelser er politikredsen stadig den hårdest ramte.

- I starten troede vi, at det var én person, der var taget på turné i forskellige byer og områder. Men nu hvor tendensen breder sig væk fra Sjælland og vores politikreds, må vi trække den teori tilbage, sagde kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard i sidste uge.

Nu har fænomenet altså bredt sig til hele landet. Senest er også Bornholm blevet ramt.

- Hos os startede det for en uge siden, og vi har nu fået otte anmeldelser fra bilister. Den seneste fik vi i går, siger vicepolitiinspektør Peter Jørgensen fra Bornholms Politi til TV2.

- Det er en fuldstændig vanvittig handling, fortsætter han.

Politiet har tidligere oplyst, at man vil blive sigtet - og risikerer at blive dømt - for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, hvis man løsner hjulboltene på en bil.

Paragraffen handler om på hensynsløs måde at bringe andres liv eller førlighed i fare.

Der er dog ikke nødvendigvis tale om forbrydelser i alle tilfælde, da det lige nu er sæson for at skifte hjul på bilen.

En forklaring på de mange løse bolte rundt om i landet kan - ud over hærværk - derfor også være, at mekanikeren, eller folk selv, ikke har fået spændt boltene ordentligt efter, da man har skiftet til sommerdæk, har Lone Otto, leder i FDM's tekniske afdeling, tidligere forklaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådsmedlem i replik: Vi skal aldrig have genindført den erhvervsfjendtlige dækningsafgift - aldrig!

Læserbrev: 28. november skrev Kim M. Bekker et læserbrev, hvori han slog et slag for genindførelsen af dækningsafgiften for virksomhederne i Horsens Kommune. Indtægten fra dækningsafgiften skulle således øremærkes til finansiering af en lettelse i grundskylden for boligejere. Kim opfordrede ligeledes os politikere til at tilkendegive vores mening om dette forslag. På vegne af Liberal Alliance kan jeg relativt hurtigt tilkendegive vores holdning: Vi skal aldrig have genindført den erhvervsfjendtlige dækningsafgift - aldrig! I Liberal Alliance mener vi, at skatter og afgifter i Horsens Kommune skal begrænses, fordi det giver gode muligheder for, at virksomhederne i kommunen kan vokse, ekspandere og skabe flere jobs - og måske endda trække nye virksomheder til. At genindføre nye, erhvervsfjendtlige skatter og afgifter vil blot give den modsatte effekt og sende et rigtig skidt signal til omverdenen om, at vi i Horsens ikke vil væksten, ikke vil erhvervslivet og ikke ønsker at tiltrække flere jobs. I Liberal Alliance har vi ikke så gode erfaringer med at kravle op i træer. Alligevel vover jeg klatreturen og meddeler, at Liberal Alliance aldrig kommer til at lægge mandat til en genindførsel af dækningsafgiften i Horsens Kommune. Omvendt kan jeg love husejerne i Horsens Kommune, at vi fortsat vil kæmpe for at lette grundskylden for boligejerne - som vi har gjort hvert eneste år til budgetforhandlingerne, siden LA blev repræsenteret i byrådet for 10 år siden.

Erhverv For abonnenter

Håndværk og håndmadder giver smør på brødet: Otte nye regnskaber fra lokale firmaer

Annonce