Annonce
forside

Bilister i hele landet oplever løsnede hjulbolte

Politiet har modtaget 243 anmeldelser om løsnede hjulbolte fra bilister over hele landet.

Politiet landet over modtager stadig anmeldelser om løsnede hjulbolte. 243 anmeldelser er det blevet til.

Politiet modtager stadig anmeldelser om løsnede hjulbolte. Antallet af anmeldelser er nu oppe på 243, og de kommer fra hele landet.

Det oplyser TV2 på baggrund af tal fra Rigspolitiet.

Den første anmeldelse om løsnede hjulbolte modtog Midt- og Vestsjællands Politi 17. marts, har politiet tidligere oplyst til Ritzau.

Den kom fra en mand i Ringsted, der opdagede, at nogen havde løsnet hjulkapslerne på hans bil i ly af mørket.

Med 43 anmeldelser er politikredsen stadig den hårdest ramte.

- I starten troede vi, at det var én person, der var taget på turné i forskellige byer og områder. Men nu hvor tendensen breder sig væk fra Sjælland og vores politikreds, må vi trække den teori tilbage, sagde kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard i sidste uge.

Nu har fænomenet altså bredt sig til hele landet. Senest er også Bornholm blevet ramt.

- Hos os startede det for en uge siden, og vi har nu fået otte anmeldelser fra bilister. Den seneste fik vi i går, siger vicepolitiinspektør Peter Jørgensen fra Bornholms Politi til TV2.

- Det er en fuldstændig vanvittig handling, fortsætter han.

Politiet har tidligere oplyst, at man vil blive sigtet - og risikerer at blive dømt - for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, hvis man løsner hjulboltene på en bil.

Paragraffen handler om på hensynsløs måde at bringe andres liv eller førlighed i fare.

Der er dog ikke nødvendigvis tale om forbrydelser i alle tilfælde, da det lige nu er sæson for at skifte hjul på bilen.

En forklaring på de mange løse bolte rundt om i landet kan - ud over hærværk - derfor også være, at mekanikeren, eller folk selv, ikke har fået spændt boltene ordentligt efter, da man har skiftet til sommerdæk, har Lone Otto, leder i FDM's tekniske afdeling, tidligere forklaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dyrene skal leve, men kulturlivet må heller ikke misrøgtes

Der er underlig langsomhed over de forhandlinger, Joy Mogensen fører med landets kulturliv, i forhold til det, der blev lagt for dagen med erhvervsliv og lønmodtagere. Der er hurtigt kommet en aftale i stand om dyreparkerne, men alle andre må vente i uvished. Dyreparkerne får penge, for gør de ikke det, bliver dyrene misrøgtet og dør måske, fordi der ikke er penge til mandskab, ja, måske foder i den sidste ende. Men kulturlivet i Danmark har ikke fortjent at blive misrøgtet. Hvad der er sket bag dørene, får vi ikke meget at vide om. Men det ser ud, som om landets kulturinstitutioner må vente på et svar, fordi det ikke er livsnødvendigt med en løsning lige nu. De dør jo ikke af sult. Det kan se ud, som om kulturministeren er sendt til forhandlingerne med en melding om, at hun skal lade dem trække ud, til der er lidt bedre overblik over, hvor meget der skal bruges andre steder. Hold dem ud i strakt arm, så finder vi en løsning senere, er muligvis meldingen fra dem, der bestemmer mere i regeringen end Mogensen. Kulturlivet har brug for hjælp. Regeringen har taget ansvaret med at lukke alt ned. Så må den også tage konsekvensen og afbøde skaderne med beløb, der svarer til det, kulturinstitutionerne mister. De er indtægtskilder for samfundet i det daglige med entreindtægter og skatter til samfundet. For slet ikke at tale om de oplevelser, de beriger landets borgere med. Men det er noget helt andet. Lige nu handler det om at få en ordentlig og forsvarlig løsning, så kulturinstitutionerne kan fortsætte på det niveau, de blev hevet ned fra. Finansminister Nicolai Wammen kan måske komme Joy Mogensen til undsætning med sin store pengekasse, og hvis han er i tvivl om beløbenes størrelse, kan han begynde med at se på den by, han kender allerbedst: Aarhus, hvor han har været borgmester. Hvis lukningen fortsætter maj med, vil kulturlivet i Aarhus mangle 50 millioner kroner. Den Gamle Bys eksistens er truet, siger direktør Thomas Bloch Ravn, og det gælder flere. Der er nok at rette op på. For af med dem vil vi ikke. Og vi vil bevare kunsten på et ordentligt niveau.

Hedensted

Restaurantforpagter efter coronaudbrud og serieindbrud: Det kan ikke blive meget værre

Annonce