Annonce
forside

Bilist må ikke vise politiet optagelse efter bøderegn: Sagen sendes i retten

Hvis man er uenig med politiet om en fartbøde, vil sagen typisk ende i retten. Men en borger fra Fredericia undrer sig over, at politiet ikke har villet tale med ham om en fartbøde, han fik på E45 i september. Arkivfoto: Michael Bager

Karsten Munk fra Fredericia er en af de flere hundrede bilister, der blev blitzet i en kontrol på E45 i september. Han har klaget over bøden, men er fortørnet over, at politiet har sendt sagen til retten uden at lytte på ham.

Horsens: Flere hundrede bilister fik en fartbøde, da Sydøstjyllands Politi 21. september lavede en kombineret lastbil- og hastighedskontrol på E45 ved Ejer Baunehøj.

Blandt dem Karsten Munk fra Fredericia, der efterfølgende har klaget over bøden.

I et læserbrev i avisen fredag skriver han, at han har kamera i sin gps og har optagelsen fra den pågældende dag. De optagelser vil han meget gerne vise politiet, men er blevet afvist i et skriftligt svar.

- Deres henvendelse er opfattet som en indsigelse mod bøden, og sagen vil derfor blive sendt til retten til afgørelse, er beskeden fra politiet, og det har fået Karsten Munk til at ryge i blækhuset.

- Politiet lægger vægt på dialog med borgerne, men jeg afvises kold og kynisk: "Sagen sendes i retten.", skriver han i sit læserbrev.

Sikkerhed for borgerne

Men det er en helt almindelig procedure, at sagen ender i retten, hvis der er uenighed om en bøde, fortæller advokaturchef i Sydøstjyllands Politi, Dorthe Møller Andersen.

- Inden politiet sender et bødeforlæg ud, vurderes det, om man mener, at der er beviser nok. Hvis borgeren så får bødeforlægget og gør indsigelser, går sagen til retten. Her kan pågældende komme med sin forklaring, og der kan føres vidner, og det er dommeren, der træffer en afgørelse. Det er en sikkerhedsgaranti for borgeren, at en sag ender i retten ved uenighed, forklarer Dorthe Møller Andersen.

Hun pointerer, at hun ikke kender den aktuelle sag og udtaler sig generelt.

Når det er sagt, er borgerne altid velkomne til at kontakte politiet.

- Men det er ikke en diskussionsklub. Det er en konkret vurdering, når vi får henvendelser, men det er helt normal procedure, at sagen går i retten ved uenighed, siger Dorthe Møller Andersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: YouSee fyrer op under vigtig debat om tv-pakker

Det er noget af en hvepserede, tv-udbyderen YouSee har stukket fingrene i de seneste dage. Beslutningen om at smide Discovery-kanaler - Kanal 5, 6'eren, Canal 9 og Eurosport 1 og 2 - ud af tv-pakkerne fra årsskiftet berører cirka en million danskere, og det er især store sportsbegivenheder, der sætter fut i debatten. - I kan vælge Discovery blandt vælg selv-kanalerne, lyder det fra YouSee, men måske har de gjort regning uden vært: Tv-krigen eskalerede nemlig i aftes, da Discovery gik på banen med annoncer rundt om FC Københavns fodboldkamp i Europa League, hvor der blev opfordret til at vælge Stofa og en række andre aktører i stedet for YouSee - og at der i øvrigt ikke er gang i forhandlinger parterne imellem. Dansk Boldspil Union og Danmarks Idrætsforbund advarer om tab af nationalt tv-arvegods, når vigtige landskampe og dele af OL-dækningen forsvinder for mange. - I har selv solgt jer til privatkanalerne for ussel mammon, lyder modsvaret fra mange, og det argument er fair - med modifikationer. For eksempel er det ikke DBU, der sidder med rettighederne til EM-kvalifikationskampe. De forhandles fra centralt hold i det europæiske fodboldforbund UEFA. Alligevel må idrætsforbundene vedkende sig en del af ansvaret for deres interesseorganisationers valg. Striden åbner en anden spændende diskussion: Har tv-pakker så overhovedet en fremtid? Antenneforeningerne argumenterer med, at de på vegne af tusindvis af medlemmer skaffer kanalerne langt billigere, end hvis vi alle selv satte pakker sammen. Omvendt er jeg en af dem, der har 70+ kanaler i min store tv-pakke, og et konservativt bud er, at jeg aldrig er forbi de 40 af dem. Og er det ikke sådan med sport, at hver gang, man siger til sig selv: Nu har jeg de kanaler, jeg skal bruge, for at se AC Horsens, åbner der en ny...? En krølle på halen er, at de fleste børn og unge i dag er flintrende ligeglade med kanalpakker og flow-tv. De finder alt på YouTube og streaming-tjenester, så måske dør denne diskussion af sig selv om føje år.

Annonce