Annonce
Odder

Bilist fik bøde ved dødsulykke: Anklager utilfreds med dommen

Anklager Iben Holm vil ikke afvise, at der kan komme en anke fra anklagemyndigheden efter mandagens dom, hvor en 28-årig kvinde fik en bøde på 1500 kroner efter sidste år at have ramt en cykelrytter, der senere døde af sine kvæstelser. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Anklageren i sagen om en ung cykelrytters død i Odder sidste år mener ikke, at rettens afgørelse er korrekt.
Annonce

Aarhus: Anklager Iben Holm fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi er utilfreds med den afgørelse, som retten mandag nåede frem til i sagen om den unge cykelrytter Andreas Byskov Sarbos død.

Det fortæller hun til avisen.

Den 28-årige kvinde, som ifølge anklageskriftet var tiltalt for uagtsomt manddrab og for at tilsidesætte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, blev frikendt for begge dele og blev i stedet idømt en bøde på 1.500 kroner for at have undladt at følge skiltenes anvisninger.

- Selvfølgelig er jeg ikke tilfreds. Jeg mener ikke, at det er i tråd med, hvad man ellers gør i den slags sager, siger Iben Holm.

Anklageren havde på forhånd nedlagt påstand om to måneders fængsel og en frakendelse af førerretten, men det efterkom retten altså ikke.

Annonce

Tiltaltes forklaring vejede tungt

Retten vurderede ikke, at kvindens grad af uagtsomhed var stor nok til, at ulykken kunne kategoriseres som uagtsomt manddrab.

Den tiltalte kvinde erkendte i retten, at hun havde overset et venstresving forbudt-skilt, men hun mente ikke, at hun havde gjort sig skyldig i andet.

Det skyldtes blandt andet, at de posterede vagter i krydset mellem Ballevej og Drammelstrupvej ifølge kvinden ikke havde gjort noget som helst for at standse hende, da hun svingede til venstre og på den måde kom til at køre imod ensretningen.

Denne forklaring lagde retten altså større vægt på end forklaringen fra den ene af de to vagter, som mente at kvinden havde gasset op og havde skåret venstresvinget for at kunne komme forbi ham, selvom han spærrede hendes vejbane.

Anklagemyndigheden skal nu afgøre, om dommen skal ankes.

- Vi kommer nok i hvert fald til at forelægge den for statsadvokaten. Det ville slet ikke være overraskende, siger Iben Holm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce