Annonce
Debat

Biler skal anvendes mere hensigtsmæssigt - her er et forslag

Gorm Flagstad. Arkivfoto

Læserbrev: Der tales meget om forurening og klima i denne tid - nok fordi et folketingsvalg nærmer sig mere og mere.

Bilparken i Danmark har aldrig været større, og antallet af biler vil stige, så længe den kollektive trafik ikke har det særlig godt.

En tur på motorvej E45 er en oplevelse i overlevelse. Næsten i hver personbil sidder der kun en person, der ofte er beskæftiget med alt andet end at være agtpågivende og køre efter forholdene.

Næsten hver dag sker der et til flere uheld på E45 ved Horsens. Uheld, der ikke kun koster de implicerede store omkostninger, men hele samfundet. 99 procent af disse uheld skyldes menneskelige fejl.

Hvad med at indføre, at der i myldretiden skal være mindst to personer i en privatbil? Det vil reducere antallet af biler ganske betragteligt og nedsætte antallet af uheld på motorvejen. Uheld, som ikke kun er til gene for dem, som benytter motorvejen.

Vil man noget konstruktiv vedrørende miljø, forurening og gøre noget godt for klimaet, så skal den nuværende bilpark anvendes mere hensigtsmæssigt, og der er ingen fornuft i, at man ikke indfører samkørsel.

Hertil kommer, at det skal være en selvfølge, at færdselsreglerne bliver overholdt. Selvsagt bør den, som er årsag til et uheld, betale følgeomkostningerne herfor.

Alt for mange bilister kender ikke færdselsreglerne (det kan man opleve gang på gang i Horsens by og sikkert også i andre byer), og derfor vil det være forebyggende, at personer med et kørekort hvert fjerde år kommer op til en ny køreprøve.

Så er man sikker på, at de, som har kørekort, kan gebærde sig i trafikken.

Annonce

Hvad med at indføre, at der i myldretiden skal være mindst to personer i en privatbil? Det vil reducere antallet af biler ganske betragteligt og nedsætte antallet af uheld på motorvejen. Uheld, som ikke kun er til gene for dem, som benytter motorvejen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Formand i replik: Mangel på halkapacitet bremser kommunens vision om flere idrætsaktive borgere

Læserbrev: Horsens Folkeblad skrev lørdag 19. oktober, at det halter med halgulv, og at det kun er Københavns Kommune, der er ringere stillet end Horsens Kommune. Formanden for kultur- og civilsamfundsudvalget, Jakob Bille, mener ikke, at der er et problem, da flere nye haller er på vej. Han mener endvidere, at flere nye kunstgræsbaner samtidig vil frigøre indendørs kapacitet. Line Læsøe fra Sport Horsens betragter sin egen lokalforening og mener på den baggrund, at kapaciteten kunne udnyttes bedre, end den bliver i dag. Til trods for at vi i Østbirk nu i godt et år har haft to haller, er virkeligheden hos os i Østbirk IF en anden. Vi er taknemmelige for vores nye hal. Den erstattede skolens gymnastiksal, og vi har derfor fået samlet næsten alle foreningens aktiviteter i eller omkring Østbirkhallen, og det har givet et kæmpe løft til det sociale liv i ØIF. Men det halter stadig med kapaciteten. I ØIF har vi 10 aktivitetsudvalg med et varieret idrætstilbud til borgerne i og omkring Østbirk. Skolen råder over hallerne i dagtimerne, men deler velvilligt med ØIF's senioridrætsudøvere og tennisspillere. Mellem kl. 15 og 21 (nogle dage til kl. 22) er hallen fuldt booket - ofte med tre igangværende aktiviteter på samme tid. Så jeg har vanskeligt ved at få øje på, hvordan vi i ØIF skulle kunne udnytte kapaciteten bedre, end vi gør i dag. Det er svært at få haltidskabalen til at gå op, og der må indgås kompromiser for at skabe plads til alle. Byrådet har besluttet, at de næste kunstgræsbaner skal placeres i Østbirk og Hovedgård. Der er næsten dobbelt så mange fodboldspillere i Østbirk som i Hovedgård, så vi har en forventning om, at analyse og sund fornuft sender den første af de to nye baner til Østbirk. Men vi har ingen forventning om, at det vil flytte mere af fodbolden ud af hallen og derved frigøre tid til andre aktiviteter. Horsens Kommune har en vision om, at 10.000 flere borgere skal være idrætsaktive om fem år. Lidt løs hovedregning fortæller, at 350 flere borgere i Østbirk skal være idrætsaktive. I ØIF er vi ca. 1300 aktive, og vi skal så forventeligt skaffe kapacitet til en stor andel af de yderligere 350 idrætsaktive borgere. I ØIF har vi allerede arbejdet med kommunens vision, og vi har klare mål om at starte endnu flere aktiviteter, f.eks. floorball og basketball, op. Men visionen bremses desværre af mangel på haltider, medmindre vi udvider dagen yderligere eller nedlægger andre aktiviteter. Det første bliver vanskeligt at gennemføre, og det sidste giver ingen mening. Så det kan godt være, at kapaciteten andre steder i kommunen kan udnyttes bedre, men det er ikke tilfældet i ØIF. Vi har viljen til at arbejde med på Horsens Kommunes vision, men vejen mangler.

Annonce