Annonce
Odder

Bierne flytter på efterskole i Hou

Marie Plesner Ihle er en af de elever, der har sagt ja til at passe bierne. Pressebillede
Når bierne er flyttet ind på efterskole skal de blandt andet være med til at lære eleverne om natur og klima.
Annonce

Hou: Mange nye beboere er flyttet ind på Hou Maritime Idrætsefterskole har de fået rigtig mange nye beboere. Flere tusind bier er nemlig flyttet ind på skolen, og dermed er den blevet en bivenlig efterskole

- At være en bivenlig efterskole er en idé, der opstod, da jeg hørte om bivenlige kommuner. I vores forståelse handler det om at etablere nogle forhold, så bierne trives og bidrager til et velfungerende miljø. At anskaffe bierne er kun en lille del af miljøprojektet, der skal nemlig også plantes til i området, og balancen mellem vores nye bier og de vilde af slagsen skal indtænkes, siger skolens forstander, Peter Gordon.

Bierne skal bruges i forskellige undervisningssituationer, så den praksisnære undervisning for eleverne kan blive udvidet, og så kan de være med til at styrke fællesskabet mellem eleverne.

De to bistader er etableret i samarbejde med Henk Smid fra Odder Biavler Forening.

Eleverne har allerede taget godt imod de nye beboere, og et team af elever skal nu gennem de næste måneder være med til at passe dem. Den angst for bier som mange har, er allerede ved at blive gjort til skamme.

- Når man får viden om de små kræ og gode personlige oplevelser, så begynder man også at forstå, at de slet ikke er så ubehagelige og stikkende, som deres rygte siger. Selve honningen høster de jo først, når vi er stoppet på efterskolen, siger Marie Plesner Ihle, som er en af de elever, der vil passe bierne resten af efterskoleåret.

HMI er blevet en "Bivenlig Efterskole" efter etableringen af to bistader. Projektet er skabt i samarbejde med Odder Biavler Forening. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce