Annonce
Brædstrup

Biblioteket bliver demokratiets mødested

Biblioteket er allerede blevet omdøbt til Brædstrup Borgercenter. Nu skal der ske ændringer inde i bygningen, så der bliver plads til flere mødelokaler. Det vil betyde, at foreningerne får lettere ved at bruge stedet til møde-aktiviteter. Foto: Peter Hald
Biblioteket i Brædstrup skal i højere grad leve op til rollen som borgercenter. Nu skal der indrettes nye mødelokaler.
Annonce

Brædstrup: En kommunal bevilling på 400.000 kroner skal være med til at klæde Brædstrup Bibliotek godt på til rollen som byens borgercenter. Pengene skal bruges til indretning af fem nye mødelokaler og et tekøkken, så der bliver flere og bedre muligheder for at holde møder i borgercentret - eller biblioteket, som det stadig kaldes i folkemunde.

Flere foreninger har efterspurgt flere og mere varierede møderum med nem tilgængelighed og mulighed for at benytte lokalerne uden for den betjente åbningstid. Adgang til et tekøkken er også et af ønskerne.

Ifølge Horsens Kommune er der mulighed for at tilgodese det behov ved at udnytte, tilpasse og indrette eksisterende lokaler i umiddelbar forbindelse med biblioteket og udstyre møderummene med det nødvendige inventar og udstyr.

Annonce

Omdrejningspunkt for foreningsliv

- Bibliotekerne får i stigende grad en ny rolle som "demokratiets mødested". Der sker jo meget mere end udlån af bøger, og i flere sammenhænge er bibliotekerne blevet omdrejningspunktet for foreninglivet og de frivillige, siger Jakob Bille (LA), der er formand for kommunens kultur- og civilsamfundsudvalg.

Udvalget anbefaler derfor, at byrådet godkender en anlægsbevilling på 0,4 millioner kroner til etablering og indretning af fem møderum, alle forsynet med elektronisk adgangskontrol, netforbindelse og it-udstyr.

Hvornår håndværkerne helt præcist rykker ind og gør lokalerne klar, kan Jakob Bille ikke oplyse endnu, men han forventer, at det sker lige i begyndelsen af det nye år.

- Der bliver ikke tale om det helt store indgreb. Det vil hovedsageligt dreje sig om at flytte nogle vægge, understreger han.

Annonce

Ændret anvendelse

Anvendelsen af bibliotekerne ændrer sig i disse år. Udlånet af bøger og andre materialer falder, men til gengæld bliver bibliotekerne brugt langt mere bredt end før.

- Funktionen som et fleksibelt og uformelt mødested har vundet indpas, lyder det fra kommunes kulturforvaltning.

Ønsket om flere og mere varierede møderum understøtter i øvrigt den biblioteksstrategi, som kultur- og civilsamfundsudvalget godkendte tidligere i år. Her nævnes blandt andet bibliotekets rolle som det "urbane forsamlingshus". Af strategien fremgår det blandt andet, at "det urbane forsamlingshus kendetegnes af fællesskab og mødeaktiviteter og skaber rammer om uformelle samtaler, møder og nærvær".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Horsens

Festligt lag endte med knytnæveslag

Annonce