Annonce
Kultur

Bibliotekerne åbner igen

Bibliotekerne åbner igen efter corona-pausen. Biblioteket i Nørre Snede (billedet) åbner dog først i uge 22, da det ligger inde på skolen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Foreløbig har bibliotekerne kun åbent i den betjente åbningstid.
Annonce

Ikast/Brande: Bibliotekerne i Ikast-Brande Kommune åbner igen mandag 18. maj, dog med begrænsninger på flere måder.

Begrænsningerne betyder blandt andet, at Ikast Bibliotek har kun åbent i den betjente åbningstid indtil videre. Det samme gælder Brande Bibliotek, der dog indtil 8. juni også har lukket lørdage. Desuden er Borgerservice i Brande lukket indtil videre.

Biblioteket i Nørre Snede åbner senere, nemlig onsdag 27. maj. Årsagen er, at dette bibliotek ligger inde i den nye hovedbygning på Nørre Snede Skole, så der er lidt flere begrænsninger og flere forhold at tage hensyn til. Men det bliver muligt på onsdage fra uge 22 i tidsrummet klokken 14.00 til 16.00 at benytte Nørre Snede Bibliotek, hvor der vil være en bibliotekar til stede, oplyser biblioteket.

Annonce

Fælles ansvar

- At lave en forsvarlig genåbning betyder også, at bibliotekets samlede ansatte og brugerne af biblioteket må tage et fælles ansvar for at begrænset muligheden for spredning af smitte. Det skal gennemføres ved både at holde afstand og vedvarende at være omhyggelig med hygiejnen. lyder det fra bibliotekar Kim Kaulbach.

For at reducere risiko for smittespredning er der opsat skærme foran betjenings-øerne både på Brande og Ikast Bibliotek. Desuden er der håndsprit, som skal benyttes.

Det vil endvidere være et begrænset antal af brugere der må benytte Ikast og Brande Bibliotek og kun til kortere besøg til at aflevere eller låne materialer. I Ikast vil det være 10 benyttere og i Brande tre af gangen.

Al hyggen er også fjernet indtil videre. Alle siddepladser til avislæsning eller studiebrug er lukkede. Kaffeautomaten er slukket, der kan ikke læses i blade, aviser eller benyttes computer, hverken til søgning eller udprintning. Toiletterne vil også være aflåste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce