Annonce
Hedensted

BGI vil bygge naturfagshus for 100 mio. kr.

BGI Akademiet har udvidet kraftigt de seneste 10 år. Den nye naturfagsbygning skal bygge på den side af Gramvej, hvor p-pladserne og kunstgræsbanen ligger. Arkivfoto
Et helt nyt projekt skal kombinere idræt, naturfagsundervisning og omgivelserne på BGI Akademiet. En ny bygning på 9000 kvm skal kunne bruges af foreninger, skoler og mange andre aktører.
Annonce

Bjerre: Et kæmpe byggeri på 9000 kvm til omkring 100 mio. kr. er ved at tage form på efterskolen BGI Akademiet.

Projektet, der går under navnet Bio-Gym-Innovation, går ud på at koble idræt og naturfag sammen i et helt nyt undervisningsmiljø.

- Ideen opstod, fordi vi trænger til nye naturfagslokaler og fitnessfaciliteter, Vi har længe talt om at lave et testcenter, og derfor opstod ideen om at tænke sundhed og naturfag sammen. Vi oplever, at vores elever bliver motiveret gennem idrætten, og den indgang kan vi bruge til naturfagsundervisningen, forklarer leder af BGI Akademiet, Helle Vestergaard.

Ideen er, at eleverne eksempelvis kan lave forskellige tests i forbindelse med deres idræt, og så behandle resultaterne efterfølgende i de nye lokaler. Efterskolen forestiller sig eksempelvis et forløb med sport og sundhedsteknologi og et med biomekanik med fokus på kroppens bevægelser.

Vi tror, vi får ret unikke faciliteter og undervisningsforløb, som andre kan bruge, så vi kan være med til at bidrage til fokus på naturvidenskab.

Annonce

Vil søge fonde

Projektet anslås til at koste 100 mio. kr., som dels skal finansieres via fonde, dels for egne midler.

Som en vigtig del af projektet er lokale foreninger, kommunen, undervisningsinstitutioner og virksomheder blevet taget med på råd. Forleden var der således en workshop, hvor de forskellige aktører kunne komme med forslag til det nye byggeri.

- Vi vil gerne vide hvilke behov, der er i lokalområdet, og så prøve at koble det sammen med det nye projekt. Vores mål er at åbne skolen mere op for andre, og vi tror, at fordi andre kan bidrage, så kan vi skabe noget større, end hvis vi bare lavet vores eget projekt, forklarer Helle Vestergaard.

Det er BGI Akademiet, der står med det økonomiske ansvar, og de eksterne aktører skal så betale for at bruge huset.

- Vi skal tjene ikke penge på huset, det skal hvile i sig selv, men vi ser det her projekt som en win-win-situation både for skolen og for lokalområdet, siger Helle Vestergaard.

Annonce

Skal opføres i 2020

Endnu er omkostninger og tegninger på et meget tidligt stadie, og det er helt bevidst, for der skal være plads til ideer både fra andre aktører og fra fondene. Eksempelvis blev der på workshoppen forleden foreslået at integrere en skibakke i bygningen, at lade bygningen ligget omgivet af vand og meget andet.

Det ligger fast, at huset skal bygges på den side af Gramvej, hvor kunstgræsbanen ligger. BGI Akademiet har i forvejen jord og tilladelser på plads til at udvide. Ideerne skal nu samles, og hen over efteråret skal projektet tage form, og økonomien skal på plads. I løbet af 2022 skal den nye bygning opføres.

BGI Akademiet

Idrætsefterskole med en stor mangfoldighed af idrætslinjer

550 efterskoleelever der går i 9. eller 10. klasse

Efterskole siden 1955 – Idrætsefterskole siden 2000

Nyt tilbud på Hjarnø med livsstilsændring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce