Annonce
Erhverv

BGI udvider med filial på ø: Har overtaget lukket efterskole

Fremover vil efterskoleelever på BGI kunne få base på Hjarnø. Efterskolen har købt ejendommen, som Phønix Efterskole tidligere har brugt. Arkivfoto

BGI Akademiet har købt efterskole-ejendom på Hjarnø.

Hjarnø: Nyt efterskoleliv begynder snart at spire på Hjarnø.

Øens efterskole, Phønix, lukkede i august, men nu har en anden lokal efterskole, BGI Akademiet, købt og overtaget ejendommen.

Overdragelsen skete i lørdags, fortæller akademiets leder, Troels Ross Petersen.

- Vi ser frem til at overtage det nye område og se nærmere på de mange muligheder, der foreligger. Vi sætter en udviklingsproces i gang og har allerede flere ideer i spil. Vi glæder os til at lære øen og dets beboere bedre at kende, siger han i en pressemeddelelse.

Elever får base på øen

Hvad, planen på øen helt præcis er, løftes sløret ikke for endnu.

- Men det er tanken, at nogle elever får fast tilknytning derovre, at deres hovedaktivitet skal være der, og at vi skal bruge de faciliteter, der er der, siger Troels Ross Petersen til Folkebladet og tilføjer, at tilbuddet på øen gerne skal appellere til en gruppe unge, som efterskolen ikke tiltrækker med dens mange nuværende linjer.

Lederen forventer inden længe at kunne melde mere ud til offentligheden.

Annonce

Skal renoveres

I løbet af efteråret vil der blive udarbejdet en tidsplan, der blandt andet omfatter en plan for en omfattende renovering.

Hvornår de første efterskoleelever slår sig ned på Hjarnø, er ikke besluttet, men ejendommen vil allerede i dette skoleår blive anvendt til forskellige arrangementer for BGI Akademiets elever.

Phønix Efterskole lukkede på grund af for få tilmeldte elever.

Folkebladet har været i kontakt med den nu tidligere bestyrelse på Phønix Efterskole, som bekræfter salget og glæder sig over, at der fortsat vil blive drevet efterskole på Hjarnø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce