Annonce
Odder

Bevar den larmende stilhed

Annonce

Læserbrev:  Jeg har boet i Skanderborg Kommune, godt 2 km. fra motorvejen. Mellem vores bolig og motorvejen var en bakke og en del træer. Til trods for det kunne motorvejen altid høres. Nogen gange svagt. Andre gange var der mere lyd på, fx når vinden havde retning fra motorvejen mod os og endnu mere lyd, når vejbanen var våd. Men stilhed var der aldrig. En motorvej støjer døgnet rundt, året rundt.

Da vi flyttede til Odder oplevede vi, at der jævnligt var perioder med stilhed. Helt stille. Måske lidt fuglefløjt. Ellers bare stilhed. Og når stilheden indfinder sig, tror jeg de fleste kan mærke, at det både giver fysisk og psykisk velvære.

Odder ligger i et fredeligt område i Danmark. Kommunegrænsen er for mere end halvdelens vedkommende havet. Og den stilhed det er muligt at finde, er både en eftertragtet og værdifuld ressource. Og værdien øges hele tiden på den ressource, fordi der bliver større og større knaphed på mulighed for stilhed.

Bliver Kattegatforbindelsen en realitet vil stilheden få væsentlig ringere kår, bl.a. i Odder Kommune. I den skitse der ligger på Transport- og Boligministerens hjemmeside er der mange mulige linjeføringer. Men de går alle sammen i land i Odder Kommune og i alle forslagene vil motorvejen strække sig mange km. over land i kommunen.

En motorvej trækker et støjspor, der er 5–6 km. bredt og det vil i høj grad forringe den rekreative værdi kommunen i dag besidder.

Borgmesteren har i et brev til vores grundejerforening d. 28.5.2020, bl.a. skrevet ”… at Odder Kommune vil handle proaktivt og langsigtet i forhold til etablering af en Kattegatbro, der vil have en markant betydning for området…”.

At det får en markant betydning for området, er jeg ikke i tvivl om. Som jeg ser det, vil den markante betydning primært være en markant forringelse, der vil veje tungere end de fordele, der kan opnås.

Hvis der endelig skal være en Kattegatforbindelse vil jeg foretrække, at det kun bliver en jernbaneforbindelse. På den måde ville man give den kollektive trafik en tiltrængt konkurrencefordel. Det vil gavne miljøet og formindske trængslen på motorvejene.

Tog larmer også. Men ikke hele tiden. Der vil være pauser, hvor man kan nyde lyden af ingenting og et fuglefløjt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Annonce