Annonce
Østjylland

Bevæget byråds-farvel til folketingsmedlem

Camilla Fabricius (tv) fik mange varme ord med på vejen efter 10 år i Aarhus Byråd. Blandt andet fra de radikales Eva Borchorst Mejnertz. Foto: Søren Willumsen
Camilla Fabricius fik en varm og bevæget afsked i Aarhus Byråd, som hun forlader til fordel for Folketinget.

AARHUS: Det var en både varm og bevæget afsked, der fulgte Camilla Fabricius (S) ud af byrådet, da hun samme dag som Socialdemokratiet meddelte, at den nu har et flertal bag sig til at danne regering, takkede af og officielt tog på orlov fra Aarhus Byråd for at starte arbejdet i Folketinget.

Socialrådmand Kristian Würtz (S) sendte kollegaen, der fik usædvanligt høje 6.506 personlige stemmer, afsted:

- Du har kant, og du vil noget med det, du laver. Du er en helt særlig politiker. Og det er et fremragende byrådsmedlem og en rigtig god kollega, vi skal sige farvel til.

Anders Winnerskjold (S) takkede især Camilla Fabricius for hendes indsats som gruppeformand for den store socialdemokratiske gruppe på 13.

- Din insisterer på, at vi er et kollektiv har været afgørende under valget. Som gruppeformand har du indført et Fabricius-dogme, vi vil forsøge at videreføre. Mange vil huske din indsats for økologi og for at sætte madspild på dagsordenen. Men det er svært at sætte et label på dig. Du er helt dig selv. Det tjener til stor inspiration. Hvis alle politikere var ved dig var politikerlede en by i Rusland. Du er også blevet en god ven og sparringspartner på tværs af partierne, og når du går på orlov, bliver byrådet helt klart mindre farverigt, vi kommer til at savne dig, sagde han.

En vild kvinde

Samtlige partier fra Venstre over DF, SF, konservative, Enhedslisten og Liberal Alliance roste gennem 50 minutter Camilla Fabricius for stort mod og et stort socialt hjerte.

For Eva Borchorst Mejnertz (R) var det også en rigtigt god og nær ven, der rejste:

- Du skal vide, at du har haft utrolig stor betydning. Du er et menneske, der vil sprænge rammerne og din kamp for ligestilling er helt grundlæggende for dig. Du har vist lederskab og bruger dig selv, når du i en forsamling fortæller om det tøj, du har på, og hvilken genbrugsforretning, du har købt det i. Det er tegn på, at du vil den grønne omstilling. Du viser tillid og tør tro på andre mennesker. Og du tør sige undskyld og indrømme fejl. Det er der mange politikere, der kunne lære noget af, sagde en bevæget Eva Borchorst Mejnertz.

Liv Gro Jensen (AL) var også ramt af Camilla Fabricius' buldrende engagement.

- Jeg sætter stor pris på din tydelighed og ærlighed. Jeg ved altid hvor jeg har dig, og det er en sjældenhed i politik. Du er en vild kvinde, og en stærk kvinde med urkraft. Du står vedholdende og solidt selv i de mest sårbare situationer.

Camilla Fabricius takkede for de mange ord og mindede politikerne om, hvorfor de er her: For at skabe et Danmark, der hænger sammen.

Derefter var der stående applaus til det nye folketingsmedlem, der gik ud, mens suppleant Ali Nuur blev budt ind på hendes plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Odder For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Sport

Hedensted-spillere ramt af corona

Annonce