Annonce
Ikast-Brande

Betty Booze er klar til kamp med de andre stærke traktorer

Ganske vist manglede motorhjelmen at blive monteret, da avisen kiggede forbi, til gengæld var kromen skinnende nypudset. Randi Louis og Kim Andersen ses her foran en stadig ”halvnøgen” Betty Booze. Foto: Mikael Lund
Cykelmekaniker kastede sin kærlighed på traktorer og traktortræk.

Brande: Når tractorpulling-sæsonen sættes i gang på lørdag med den første DM-afdeling på pulling-arenaen i Brande, holder Betty Booze fra Gludsted klar foran slæden i Superstock-klassen.

Bag rattet sidder Kim Andersen, som har arbejdet hårdt på at få Betty gjort klar til sæsonstarten.

Egentlig er Kim Andersen uddannet cykelmekaniker, men det er efterhånden 15 år siden, han kastede sin kærlighed på de langt større og kraftfulde maskiner, som pulling-traktorer jo er.

Annonce
Traktorens navn og figur er inspireret af den berømte amerikanske tegnefilm-figur Betty Boop fra 30'erne. Foto: Mikael Lund

Fra 2007 til 2012 kørte Kim Andersen tractorpulling, først i begynderklassen, siden i klassen for modificerede traktorer op til 3500 kg.

Efter en pause genoptog han sin interesse i 2020, nu i klassen kaldet Superstock. Her er et af de eneste krav, at de deltagende traktorer skal ligne en traktor, mens der er frit slag, når det kommer til antallet af omdrejninger, motoren kan præstere.

Tredjeplads i 2021

Efter en comeback-sæson, som pga. corona bl.a. betød, at samtlige DM-afdelinger blev aflyst, kom der sidste år igen lidt mere gang i tingene, om end med en smule forsinkelse. Sæsonen endte med en tredjeplads, i øvrigt med samme pointtal som nr. 2.

Sin nuværende traktor købte Kim Andersen i England og omdøbte den til Betty Booze, og hun er en ganske tørstig dame: for at tilbagelægge de 100 meter, et ”full pull” udgør, ”inhalerer” Betty i løbet af få sekunder 25 liter ren methanol.

Methanolen er i øvrigt fremstillet på vindmøllestrøm ved hjælp af power-to-x-teknologi, så også indenfor tractorpulling forsøger man at udvikle sporten i en mere miljøvenlig retning.

Med en motorstørrelse på 650 kubiktommer svarende til 10,5 liter yder de seks cylindre og to turboladere under motorhjelmen godt 4.000 hestekræfter, når de slippes løs samtidig.

Annonce

Alt er udskiftet

Med halvt så mange cylindre som i den Meteor-motor, der sad i hans gamle konkurrencetraktor, troede Kim Andersen, at det hele ville blive noget nemmere, men virkeligheden har vist sig at være en anden: udover en del af topstykket og fire foringer er samtlige dele på traktoren skiftet ud siden købet!

For at få Betty Booze klar til sæsonstart har han arbejdet på den hver dag siden før jul, men selvom de forskellige teams er konkurrenter, når de holder klar foran slæden, er der også masser hjælp at hente, når der er problemer, der skal løses, forklarer Kim.

- Der er fint sammenhold, supplerer hans kæreste, Randi Louis – det er nærmest som en stor familie, og sporten handler mindst ligeså meget om turene og om at hygge sig med hinanden, forklarer hun.

Udover de fem DM-afdelinger, hvor Prostock-klassen er på programmet, satser Kim og Randi på at deltage i de fire planlagte Eurocup-afdelinger, og så håber de på at kvalificere sig til EM, som efter planen skal afholdes i England til september.

Foreløbig gælder det dog sæsonpremieren på lørdag på ”hjemmebanen”, pulling-arenaen på Frihedevej i Brande, hvor de første point i kampen om DM står på spil.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man vil retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce