Annonce
Indland

Betjente er beskyttet af chikaneparagraf - men ikke advokater

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Bestyrelsesmedlem i Advokatsamfundet mener, at advokater bør opfattes som offentligt ansatte i visse tilfælde.

Hvis en betjent eller læge bliver truet eller chikaneret, gælder der særlige regler i loven, fordi faggrupperne er offentligt ansatte.

Men de samme regler omfatter ikke advokater.

Og det bør laves om, mener Susan Sørensen, advokat og medlem af Advokatsamfundets bestyrelse, der hedder Advokatrådet.

- Det er ikke, fordi jeg mener, at advokater generelt skal være beskyttet af nogle regler. Men i de sager, hvor vi har med den samme persongruppe at gøre som offentligt ansatte, synes jeg, at vi burde være omfattet af de samme regler.

Susan Sørensen henviser til straffelovens paragraf 119, der handler om vold, trusler og chikane mod offentligt ansatte. De danske domstole behandler stribevis af sager, hvor der er blevet rejst tiltale efter den paragraf.

En undersøgelse fra 2016 foretaget af Advokatsamfundet viste, at fire ud af ti familieadvokater har været udsat for trusler eller chikane som led i deres arbejde, skriver mediet A4 tirsdag.

Undersøgelsen blev gennemført blandt 660 familierets- og strafferetsadvokater. 125 strafferetsadvokater og 128 familieretsadvokater besvarede.

Først i 2019 har Advokatsamfundet oprettet et beredskab på baggrund af undersøgelsens resultat.

- Vi vidste ikke, at problemet var så udbredt, som det var. Det viste sig, at der var rigtig mange kolleger, der havde oplevet det, og vi besluttede så at etablere et beredskab, siger Susan Sørensen.

I undersøgelsen var der blandt en, der svarede, at vedkommendes bildæk var blevet skåret op som følge af advokatens erhverv.

Beredskabet fungerer på den måde, at en advokat kan kontakte Advokatsamfundet for at få vejledning til blandt andet udarbejdelsen af en politianmeldelse. Derudover tilbydes der gratis psykologhjælp.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Dement blev varetægtsfængslet: - Vi har gjort, hvad vi kunne inden for lovens rammer

Annonce