Annonce
Hedensted

Betaling af cykelsti blev påtalt: Men fik ja af alle politikere

Cykelstien på Stenderupvej anlægges med en bredde på 2,5 meter samt en skillerabat imellem kørebane og sti på 1,5 meter. Foto Michael Svenningsen

Forslaget til finansieringen af cykelstien mellem Bjerre og Stenderup vakte ikke jubel i byrådssalen, da det i denne uge blev vedtaget.

Bjerre: Det ligger nu endeligt fast, at skolebørn og andre cyklende mellem Bjerre og Stenderup inden længe får mere sikre forhold.

Byrådet, der i forvejen var enige om at anlægge en cykelsti på strækningen, har på et møde i denne uge enstemmigt vedtaget finansieringen af den.

Det er besluttet at bruge op til 6,5 mio. kr. på anlægning, selvom der kun var afsat fem mio. kr. på budgettet i første omgang.

Annonce

Må tage fra 2019

Restbeløbet, altså 1,5 mio. kr., hentes fra kommunens cykelstipulje for 2019, fordi Vejdirektoratet modsat forventningen har givet afslag på støtte.

På byrådsmødet var bl.a. udvalgsformand Lene Tingleff (V) ærgerlig over, at det i begyndelsen af 2018 er nødvendigt at hente penge fra næste års cykelstipulje.

- Det er lidt en skam, at vi allerede nu udhuler det afsatte rådighedsbeløb for de kommende år. På den måde skruer vi jo ned for ambitionsniveauet for den fælles budgetbeslutning om at fremme cykelstier og cyklisme i hele Hedensted Kommune, sagde hun og spurgte til overvejelser om anden finansiering.

Fik ok fra alle

Havde der været sådanne overvejelser i økonomiudvalget, kom de ikke klart frem.

Borgmester Kasper Glyngø (S) var åben over for at vende andre finansieringsmuligheder igen, men fik, trods skepsissen i salen, ok til at hente restbeløbet fra næste års cykelstipulje.

Cykelstien bliver dobbeltrettet og etableres i den sydlige side af Stenderupvej med en rabat ud mod de kørende.

Den bliver klar senere i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt ved McDonald's og Jem & Fix: Politiet havde fået tip om udlejningsbil

Annonce