Annonce
Horsens

Betaler tilbage til Gedved: Restauratør vil starte netværk for byens selvstændige

- Vi er tre selvstændige i Seminariet, og det er enormt givende at kunne tale med kollegaer om deres erfaringer med at drive forretning - på godt og ondt, siger Kristian Stig Schmidt
Restauratør Kristian Stig Schmidt arbejder på at etablere et uforpligtende netværk for Gedveds erhvervsdrivende. Med det håber han blandt andet at give de mindre virksomheder en større kontaktflade.
Annonce

Gedved: - Da jeg startede op, var det overvældende at mærke den støtte, jeg blev mødt med. Jeg følte aldrig, at jeg blev betragtet som en konkurrent, for byens andre erhvervsdrivende stod klar med råd og vejledning, siger Kristian Stig Schmidt, der er indehaver af Restaurant Schmidt.

Nu har han planer om at gengælde gedvednitternes opbakning med et netværk for byens selvstændige, der skal komme det lokale erhvervsliv til gode.

- Det har været min oplevelse, at der virkelig er en følelse af, at man repræsenterer Gedved. Og den holdånd, synes jeg, er oplagt at dyrke endnu mere. Men det kan være svært at lave nye tiltag alene, siger restauratøren.

For tre år siden rykkede Kristian Stig Schmidt ind på Egebjergvej som forpagter af Seminariets restaurant, der både leverer mad ud af huset og til arrangementer i de tilstødende selskabslokaler.

I øjeblikket ligger det gamle seminarium dog mere eller mindre corona-øde, og dermed er det småt med eksponeringen.

- Det er ellers et fedt hus at være i. Én ting er biblioteket, der bringer folk forbi i alle aldre, men vi har også et yoga-studie og en fysioterapeut, og ud over at kunne henvise kunder til hinanden har vi haft stor succes med fællesarrangementer, siger Kristian Stig Schmidt.

Eksempelvis har Restaurant Schmidt og YogaStudiet flere gange holdt udsolgte yoga-brunch-arrangementer, og det er netop dén form for koalitioner, den 29-årige restaurantejer har i sigte.

Annonce

Et uforpligtende netværk

Indtil videre har Kristian Stig Schmidt oprettet Facebook-gruppen 'Selvstændige i Gedved', hvor han inviterer byens andre selvstændige til at præsentere sig selv og deres forretning.


Jeg ser sådan på det, at hvis der bliver booket et konfirmationsselskab hos mig, vil det jo være oplagt at henvise til forretningen på den anden side af gaden, der sælger festtøj. Og måske de så kan anbefale en af de lokale fotografer. Hele den mølle bliver meget mere oplagt, hvis vi - byens selvstændige - i forvejen har et tættere kendskab til hinanden.

Kristian Stig Schmidt, ejer af Restaurant Schmidt


På sigt er målet at holde inspirationsaftener, events og måske oprette en egentlig forening. Selvstændige-netværket skal da også ses mere som et forum for idéer, erfaringsudveksling og eventuelle samarbejdsmuligheder end et forpligtende fællesskab.

- Man skal ikke tage fejl af værdien af for eksempel bare at kunne henvise til hinanden på sociale medier. Når jeg har lavet ting med YogaStudiet, har vi begge kunent se en afsmittende effekt, siger Kristian Stig Schmidt.

Han bliver - med egne ord - helt ekstatisk, når han tænker på potentialet.

- Jeg ser sådan på det, at hvis der bliver booket et konfirmationsselskab hos mig, vil det jo være oplagt at henvise til forretningen på den anden side af gaden, der sælger festtøj. Og måske de så kan anbefale en af de lokale fotografer. Hele den mølle bliver meget mere oplagt, hvis vi - byens selvstændige - i forvejen har et tættere kendskab til hinanden, siger Kristian Stig Schmidt.

Annonce

Sværere at få penge fra Horsens til Gedved

Generelt mener Kristian Stig Schmidt, at den største udfordring for det lokale erhvervsliv er at få en større del af pengestrømmen til at bevæge sig fra Horsens til Gedved og ikke den anden vej rundt.

Ved at kunne præsentere et egentligt erhvervs-netværk håber han dels at brande forretningslivet i Gedved og dels at give en større kontaktflade til de mindre virksomheder.

- Tag nu for eksempel min aftale med John A. Laursen, der er en af de største erhvervsdrivende i byen. Jeg har været så heldig at få lov at levere frokost til seks af hans byggepladser. Det er altså en god håndfuld mennesker, der lærer min restaurant at kende, og jeg er ikke sikker på, den ordning var kommet i stand, hvis ikke vi havde haft Gedved-kasketten til fælles, siger siger restauratøren.

Kristian Stig Schmidts Facebook-gruppe har i skrivende stund 39 medlemmer.

Foruden en enkelt ungarbejder er det Kristian Stig Schmidt selv, der driver Restaurant Schmidt. Ved større selskaber låner han personale udefra. Foto: Thomas Trondal
Det har været småt med bordreservationer, der er tikket ind på iPad'en under corona-nedlukningen. I mellemtiden har Kristian Stig Schmidt forsøgt at sætte gang i et lokalt erhvervsnetværkt. Foto: Thomas Trondal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce