Annonce
Hedensted

Betaler selv: Bjerre og Stenderup får deres cykelsti

Pladsen på Stenderupvej mellem Bjerer og Stenderup er trang - også for trang. Derfor er der nu fundet penge til en dobbeltrettet cykelsti på strækningen, der særligt har til hensigt at skabe en mere sikker vej i skole for de bløde trafikanter. Foto: Michael Svenningsen

Økonomiudvalget har efter et mindre bump fra Vejdirektoratet fundet resten af millionerne til længe ventet cykelsti.

Bjerre/Stenderup: Vejdirektoratet ville ikke støtte økonomisk, men det betyder ikke, at cykelstien mellem Bjerre og Stenderup er lagt i graven.

Tværtimod har udvalget for politisk koordination og økonomi netop sagt god for at afsætte 6,5 mio. kr. til, at især skolebørn kan cykle mere sikkert mellem byerne.

Oprindeligt var der ellers blot fem mio. kr. i budgettet, men det blev løst ved at tage de resterende penge fra næste års pulje til cykelstier.

- Vejen bliver i høj grad mere sikker, og det falder godt i tråd med, at vi ser stort potentiale i området. Det første, tilflyttere spørger om, er adgang til skole, børnehave - og hvordan man kan komme dertil. Beboerne har længe efterspurgt en cykelsti, og vi har aldrig været i tvivl om, at det også skulle prioriteres, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Flere alternativer

Udvalget havde flere forskellige muligheder at tage stilling til - herunder muligheden for at lave en såkaldt to-minus-en vej på strækningen - men der var hurtig enighed om, at en cykelsti var den mest optimale løsning.

Cykelstien bliver dobbeltrettet og etableres langs den sydlige del af Stenderupvej med en rabat mellem de bløde og hårde trafikanter.

Enkelte steder på den 1,7 km lange rute besværliggøres arbejdet af tilgrænsende lodsejere, som nu enten skal eksproprieres eller opkøbes.

Den beslutning er endnu ikke afgjort, hvorfor en endelig tidsplan for cykelstien fortsat er for tidlig at spå om, ligesom projektet også skal forbi byrådet.

Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce