Annonce
Horsens

Bestyrelsesmedlemmer i Business Horsens: Formand og direktør tegner biksen

En rundringning til bestyrelsesmedlemmerne i Business Horsens viser bred opbakning til formand Finn Pedersen og erhvervsdirektør Signe Marie Smidt.

Annonce

Horsens: Det er formanden og erhvervsdirektøren, der tegner bestyrelsen udadtil, og der er en grundlæggende tillid til, at de gør det på den rette måde.

Folkebladet har bedt medlemmerne af Business Horsens' bestyrelse kommentere den aktuelle strid mellem deres erhvervsdirektør Signe Marie Smidt og bestyrelsesformand Finn Pedersen på den ene side, og Venstres gruppeformand, Martin Ravn (V), på den anden.

De otte bestyrelsesmedlemmer, Folkebladet har talt med, har forskellige vinkler på sagen, men ingen af dem giver udtryk for manglende opbakning til Signe Marie Smidts og Finn Pedersens linje.

Det lykkedes ikke inden deadline at få kontakt til bestyrelsesmedlemmerne Bo Ulsøe, Lars Skovbjerg, Lisbeth Kattenhøj og Annette Hviid.

Peter Otto Nielsen, næstformand i bestyrelsen og formand for detailhandelsudvalget: Jeg opfatter egentlig pressemeddelelsen fra Signe Marie Smidt som en bøn fra Business Horsens om ikke at lade der gå kommunalvalg i den i forhold til infrastrukturen i Horsens. Og det bakker jeg fuldt op om. Fagkundskaben anbefaler så en løsning med en forlængelse af omfartsvejen. Længere er den vel ikke. Jeg går ud fra, at embedsmændene har forholdt sig neutralt til sagen, og når den vej bliver nævnt, er det, fordi det er den vej, der bliver anbefalet. Jeg har ikke forholdt mig i detaljer til Venstres forslag, men det vil jeg da foreslå Martin Ravn at gå i dialog med embedsmændene om. Det må være i alles interesse, at vi får en bedre infrastruktur.

Hans A. Sørensen, afdelingsformand for 3F, udpeget af LO Horsens: Jeg er helt på linje med Finn Pedersen i bekymringen over, at det trækker ud med at få det her på plads. Jeg forstår faktisk ikke Martin Ravns udtalelser. Forventer han så også, at vi tier stille om udvidelsen af E45? Jeg opfatter Venstres udfald som værende mest til ære for pressen, og jeg har svært ved at se, hvordan Venstre skulle have mere styr på erhvervslivets interesser end erhvervslivet selv. For mig er der ikke specielt en gul lampe, der blinker omkring Klokkedal. Faktisk gør omfartsvejen Klokkedal naturen mere tilgængelig. Der er meget dansk natur, jeg ikke ville have set, hvis der ikke var motorveje.

Jeannette Refstrup, partner i Strup & Strup Kommunikation: Business Horsens er en interesseorganisation, der skal varetage erhvervslivets interesser, og som nogle gange melder ud, hvad vi mener. Det skal man gøre, når processen kører, for når noget er besluttet, er det jo for sent. Jeg er ikke blevet spurgt af erhvervsdirektøren, inden hun kom med en udmelding, og det skulle jeg heller ikke have været. Vi har ansat en direktør og valgt en formand til at gøre det, og er man utilfreds med deres ageren, må man vente til generalforsamlingen og give udtryk for det der. Jeg kender ikke til sagen om omfartsvejen og heller ikke Venstres forslag i detaljer, men jeg formoder og har tillid til, at dem, der udtaler sig på Business Horsens' vegne, også har sat sig ind i de alternative forslag, så de udtaler sig på et kvalificeret grundlag.

Johannes Saugbjerg, adm. direktør, Vola A/S, udpeget af DI Horsens (via mail): Holdningen fra erhvervslivet er klar: En velfungerende infrastruktur er altafgørende. Derfor bakker DI op om Business Horsens' udmelding om, at det haster med at få linjeføringen til havnen på plads. Vi har en bestyrelsesformand og en direktør i Business Horsens, som har råderum til at varetage erhvervslivets interesser bedst muligt. En del af det er at tage aktiv del i debatten og beslutningsprocesserne i sager som den her, der er vigtig for de mange virksomheder, som er afhængig af en tidssvarende infrastruktur. Det bakker jeg op om.

Jesper Grubbe Møller, tømrermester: Jeg er stor tilhænger af den samlede trafikplan, og bestyrelsen bakker planen op i sin helhed. Omfartsvejen er kun et hjørne af den plan. Jeg har ikke haft lejlighed til at sætte mig ind i Venstres forslag, men i sidste ende er det jo også politikernes beslutning, hvad der skal ske. Hvis de lander på Venstres forslag som den bedste løsning, og vi undgår at lade en vej gå gennem et naturskønt område, er det fint med mig. Jeg vil gerne snakke med Martin Ravn, men først tager jeg nok en snak med vores formand.

Niels Valeur, direktør, H.J. Valeur: Den sag ønsker jeg egentlig ikke at udtale mig om. Det er formanden, der udtaler sig på bestyrelsens vegne og ikke de enkelte bestyrelsesmedlemmer.

Preben Borregaard, bestyrelsesformand, DKI Logistics: Jeg har ingen kommentarer til den sag. Det er forkert at diskutere det offentligt, synes jeg. Jeg forestiller mig, at vi tager en snak om det, når vi mødes til bestyrelsesmøde sidst på måneden.

Peter Sørensen (S), borgmester, repræsentant for Horsens Byråd: Helt principielt er det formanden, der tegner bestyrelsen, og han har ret til at give udtryk for, hvordan man ser erhvervsudviklingen i Horsens Kommune. Jeg er selv repræsentant for byrådet i bestyrelsen, så når det kommer til det politiske, kan jeg bare sige, at processen er, at trafikplanen er en del af kommuneplanen, og at vi vil få lejlighed til at diskutere det, når det kommer i offentlig høring. Debat er altid sundt, men jeg håber, at der ikke bliver gravet så store grøfter, at det bliver svært at samarbejde. Samarbejdet er vores kultur i Horsens og er til gavn for alle.

Business Horsens' erhvervsdirektør, Signe Marie Smidt, og bestyrelsesformand Finn Pedersen afviser kritikken fra Venstre om, at de ikke ønsker at gå i dialog med partiet. Arkivfoto: Lars Juul

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Næste runde starter: Beboere på to plejecentre får andet stik i denne uge

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce