Annonce
Læserbrev

Bestyrelsesformand svarer igen: AC Horsens er Superligaens stolte sorte får

Det kan godt være, at vi er dem, ingen vil lege med, men vi er umådeligt stolte af, at vores spillere gør, at de er nødt til at lege med os, også endda i Superligaen for fjerde år i træk, og hvis det skal fortsætte, er det ekstremt vigtigt, hele Horsens bakker op.

Læserbrev: Horsens er altid et træls sted at spille, siger de store hold.

Som bestyrelse er vi meget bevidste om, at det er vigtigt for byen, at vi gør alt for, at vores bedste hold spiller i Superligaen mest muligt. Samtidig er vi os også meget bevidste om, at vi skal løse opgaven inden for de begrænsede økonomiske rammer.

Hvis vi kigger på de seneste år, har vi faktisk klaret os samlet set rigtigt fint.

Vi har samlet et hold af spillere, som vil arbejde hårdt for hinanden, og som vi giver chancen for at vise, hvad de indeholder. Det vigtigste for os er, at de alle arbejder hårdt for holdet og sig selv - hver gang.

Ja, vi finder ofte vores spillere i f.eks. 1. division, og vi er faktisk stolte, når de er i stand til at spille lige op med meget dyrere og mere profilerede spillere.

En dedikeret trænerstab og dygtige, hårdtarbejdende spillere, som spiller efter resultater med vores midler, har i de fleste sæsoner leveret gode resultater ude af proportioner med den økonomi, som vi har kunnet putte i det.

Vi er derfor vildt stolte af vores hold og af hver enkelt spiller.

Gennem de seneste år har vi med stor hjælp fra hjertesponsorerne kunnet genopbygge vores ungdomsafdeling for en økonomi, som mange andre ville anse for alt for lidt. Med dedikerede mennesker på alle poster er det lykkedes at komme langt hen mod målet - at vi kan levere 20 pct. egne spillere til vores bedste hold.

Vores sponsorer er vigtige for os, og gennem vores arrangementer op til kampene og i handelsnetværkene har vi kunnet medvirke til at øge samarbejdet mellem firmaer i Horsens og hele oplandet.

Desuden arbejder vi hårdt for at gøre os fortjent til flere tilskuere. Vi mangler måske de stolte traditioner som i andre klubber, og vores forår 2019 var ingen forkælelse af tilskuerne. Skæbnens ironi er, at når vi mindst har fortjent det, har vi mest brug for jer. Vi er dog super stolte over, at vi som klub har oplevet væsentlig fremgang på dette centrale område.

Vi er også super stolte af alle de frivillige, som på forskellig vis gør en indsats for os - uden hvem vi ingen klub havde.

Det er muligt, vi er Superligaens sorte får, men det er vi stolte af, for det viser, at man har set og mærket os. Spiller vi kedelig fodbold? Nej, vi spiller med de midler, vi har, og vi forstår godt, at det er træls, når langt dyrere hold skal tage trætte hjem fra Horsens uden point.

Det kan godt være, at vi er dem, ingen vil lege med, men vi er umådeligt stolte af, at vores spillere gør, at de er nødt til at lege med os, også endda i Superligaen for fjerde år i træk, og hvis det skal fortsætte, er det ekstremt vigtigt, hele Horsens bakker op.

Bo Pinholt. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Mest læste

Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Annonce