Annonce
Kultur

Bestyrelse har lyttet: mere samarbejde og færre hegn under Tunø Festivalen

Formanden for Tunø Festivalen Birgitte Lienhøft fortæller, at bestyrelsen er ved godt mod og klar til endnu en festival på øen. også selv om festivalen i 2019 endte med et underskud på 150.000 kroner. Arkivfoto: Kim Haugaard
Trods dundrende underskud sidste år ser folkene bag festivalen frem til den 34. festival på den lille ø Kattegat.
Annonce

Tunø: Der kommer til at ske forandringer i forhold til tidligere år, når den 35. Tunø Festival løber af stablen 1.-4. juli.

Det fortæller festivalforeningens formand Birgitte Lienhøft, der sammen med resten af bestyrelsen er i gang med at detailplanlægge den årlige festival på pladsen ved havnen på Tunø.

- Vi må jo erkende, at sidste års festival slog fejl, og at vi endte med underskud på 150.000 kroner. Dem havde vi til alt held på kistebunden, fordi festivalen året før havde givet overskud. Så vi er klar med fornyet energi, fortæller formanden, der er overbevist om, at det dårlige resultat i 2019 primært skyldes elendigt vejr under stort set hele festivalen.

Og så alligevel ikke. Birgitte Lienhøft fortæller også, at festivalforeningen faktisk har lyttet til den kritik, der kom frem lige efter sidste års festival, og som grundlæggende handlede om, at Tunø Festivalen i de senere år har "fjernet" sig mere og mere fra resten af øen. Blandt andet ved at indhegne hele campingområdet.

Annonce

Mere åben

- Det bliver anderledes til sommer, hvor campingpladsen igen er et åbent område, som man kan krydse hen over, og hvor man kan slå et telt op, hvis man har købt en festivalbillet. Samtidig lukker vi op for området foran det store musiktelt, så der bliver plads til de street-food ejere, som har lyst til at bruge nogle dage på vores festival. Til gengæld lukker vi så vores eget spisetelt Mågen, fortæller formanden, der håber på, at der der langs vejen op til Tunø By også vil blive opstillet diverse boder.

- I det hele taget håber vi på mere samarbejde med øboerne fremover, så de får en følelse af, festivalen også er deres. Derfor tog bestyrelsen i efteråret også til øen og holdt et møde med dem. Det var meget inspirerende, siger hun.

Som noget nyt starter Tunø Festival i år allerede om onsdagen fremfor om torsdagen. Til gengæld slutter musikken så natten til søndag efter det store bal. Tidligere år har der også været bands på scenen om søndagen.

Birgitte Lienhøft kan endnu ikke afsløre det endelige musikprogram, men hun fortæller, at festivalen allerede nu har en del gode aftaler i hus. Blandet andet med Henning Stærk, Rock Parade og bandet Bogfinkevej fra Aarhus. Tørfisk har også meldt deres ankomst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Unge færdige med første uddannelsestrin

Annonce