Annonce
Erhverv

Bestseller overvejer fjernvarme til hovedkvarter

Bestsellers hovedkvarter på Fredskovvej kommer nu med i fjernvarmens forsyningsområde. Bestseller har dog ikke sagt ja til fjernvarmen endnu. Foto: Robin Skjoldborg
Byråd har sagt god for at indlemme Bestsellers hovedkvarter på Fredskovvej i fjernvarmens forsyningsområde.

Brande: På årets – og byrådsperiodens – sidste byrådsmøde godkendte et enigt byråd Brande Fjernvarmes ønske om at indlemme Bestsellers hovedkvarter på Fredskovvej i fjernvarmens forsyningsområde.

Samlet set har modekoncernen aktuelt 47.600 kvadratmeter opvarmet areal under tag indenfor det område, der afgrænses af Dørslundvej, Ejstrupholmvej og motorvejen. 38.100 kvadratmeter opvarmes med naturgas, mens de resterende 9500 kvadratmeter opvarmes med varmepumper. Det samlede areal forventes at stige med yderligere cirka 11.000 kvadratmeter i forbindelse med den nært forestående opførelse af et selvstændigt domicil til Selected.

Projektforslaget, som er udarbejdet af Dansk Fjernvarmes projektselskab for Brande Fjernvarme, udviser et samfundsøkonomisk plus på knap 4,1 mio. kr. sammenlignet med naturgas og henved 6,5 mio. kr. sammenlignet med opvarmning med varmepumper.

Annonce

Samtidig udviser projektet en positiv selskabsøkonomi, hvilket vil være med til at sikre en attraktiv pris på fjernvarmen og dermed komme alle forbrugere til gode, fremgår det af projektforslaget.

Inhabil Kraglund

Som formand for Brande Fjernvarme måtte Henrik Kraglund fra Fælleslisten en tur udenfor døren, da økonomi- og planudvalget behandlede forslaget, men det slap han for, da byrådet godkendte det – punktet var sat på dagsordenen som et efterretningspunkt og udløste ingen kommentarer.

Projektforslaget havde på forhånd været i høring hos Evida (en sammenlægning af HMN GasNet og Dansk Gas Distribution til et samlet statsligt gasdistributionsselskab, red.), og ligesom byrådet i Ikast-Brande Kommune havde selskabet ingen bemærkninger til projektforslaget.

Om det så rent faktisk kommer til at betyde, at Bestseller kommer med på fjernvarmenettet, er endnu ikke givet.

Ifølge Bestsellers construction project manager, Lennart Lilleøre Krarup, har modekoncernen stadig et stykke arbejde med at vurdere totaløkonomien foran sig, inden den endelige beslutning kan træffes, men nu er forarbejdet i hvert fald på plads:

- Vi kigger ind i, om det er attraktivt for os, siger han og fortsætter:

- Det skal kunne betale sig på alle måder.

Hermed mener han ikke kun økonomisk, men også i forhold til at give modevirksomheden en mere bæredygtig profil, uddyber han.

Lennart Lilleøre Krarup oplyser, at Bestseller forventer at træffe en beslutning i løbet af et halvt års tid, og først derefter vil gravearbejdet i givet fald kunne sættes i gang.

Hvis det ender med et ja til fjernvarme, håber han på at nå at få den kommende Selected-bygning med i projektet. Her er man nu så langt, at man er påbegyndt projekteringen, og Lennart Lilleøre Krarup regner med snart at Bestseller snart har den entreprenør, der skal stå for byggeriet, på plads.

Annonce

Krisztina er mentor for IT-landsholdet: Kvindelige rollemodeller er med til at forme, hvad vi opfatter som normalt

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Erhverv

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

USA slår alarm: Rusland kan angribe Ukraine når som helst

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Hedensted

To efterskoler er blevet væltet bagover af coronasmitte: Det eksploderede hen over weekenden

Hedensted For abonnenter

65-årige Allan er veteran i byrådet, men pakkedrenglageret: - Jeg er lige ved at tro, jeg er den yngste

Erhverv

Overvældende interesse: Her vil John Arne bygge nyt padelcenter med fire baner

Annonce