Annonce
Ikast-Brande

Bestseller-millioner til stort bymidte-projekt

Det er arkitektfirmaet Domo, der har udarbejdet de foreløbige skitser over trappe-projektet, som skal skabe sammenhæng mellem Brandes midtby og åen. Illustration: Domo
Bymidten i Brande skal forvandles med trappeprojekt med et amfiteater og en badestrand.

Brande: ”Den cubanske trappe”, ”Den spanske trappe”, ”Brande-trappen” - kært barn har mange navne, i dette tilfælde endda selvom ”barnet” ikke engang er undfanget endnu. Men det bliver det, garanterede formand for Brande City, Preben Christensen, i forbindelse med foreningens generalforsamling i torsdags.

Her kunne formanden blandt andet oplyse, at modekoncernen Bestseller med hovedsæde i Brande har givet tilsagn om at støtte trappeprojektet økonomisk med halvdelen af de 30 millioner kroner, det forventes, projektet kommer til at koste. Bestseller har desuden tilbudt at fungere som projektholder, altså at stå for at styre byggeprocessen.

Derudover er der i det nyligt indgåede budgetforlig afsat syv millioner kommunale kroner til trappen, og Realdania har givet tilsagn om 430.000 kroner til gennemførelse af forprojektet.

Annonce

Endelig har Brande Fonden tilkendegivet, at den også vil støtte opførelsen af trappen økonomisk, så selvom 30 millioner kroner kan synes som et voldsomt beløb, er man i runde tal allerede nået tre fjerdedele af vejen med finansieringen.

- Vi går i gang til næste år, lød det fra Preben Christensen, som dermed fastholder de tidligere udmeldinger fra arbejdsgruppen bag projektet.

Ejendom nedrives

To af de øvrige medlemmer af gruppen, erhvervsgartner Axel Månsson og Welcon-direktør Jens Pedersen, har i fællesskab opkøbt ejendommen Storegade 34, som i dag udover flere lejligheder rummer blomsterbutikken Skattekisten.

For at åbne bymidten ned mod Brande Å, Centerparken og den nybyggede skole og kulturhus Artium, er det planen at nedrive ejendommen og erstatte den med en form for portal.

På bagsiden af karréen skal en trappe sno sig fra plateau til plateau ned mod Brande Å, hvor der skal opføres en friluftsscene – et amfiteater – og en badestrand, som naturligvis skal forsynes med palmer!

Annonce

Et foreløbigt forslag

Både Preben Christensen og Axel Månsson understregede, at der er tale om et skitseforslag, og at det endelige resultat kan ende med at blive helt anderledes, men mange kan givetvis huske badesøen ved motorvejen, som i en periode faktisk var kendt for netop sine palmer, indtil hård frost tog livet af dem.

Arbejdsgruppen har aftalt at mødes med repræsentanter for Bestseller, Ikast-Brande Kommune og Realdania 4. november for at aftale det videre forløb, og hos Brande City er der stor tiltro til, at der er flere penge på vej fra Realdania udover de 430.000 kroner til forprojektet.

- Men det kræver bredt ejerskab; det kræver jeres opbakning, understregede Preben Christensen, som lagde op til, at der skal afholdes et eller flere egentlige borgermøder om trappeprojektet.

Han havde også en lille ”hjemmeopgave” til de lokale byrådspolitikere: For at komme i gang med projektet, skal kommunen give sin velsignelse, men når det har kunnet lade sig gøre i større byer som eksempelvis Århus, kan det nok også lade sig gøre i Brande, mente Brande City-formanden.

Annonce
Odder For abonnenter

'Nybyggerne' øvede sig først på et sommerhus: Caroline og Reece går op i de mindste detaljer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Rytterkilden reddet fra lukning: Kom under afgørende grænse et år før tid

Horsens For abonnenter

Pest eller kolera for Kjeld i tuktuk: Bryd loven eller vær til gene for de andre på vejen

AC Horsens

Karakterbogen: Indskifterne markerede sig positivt i pointdeling, hvor AC-offensiven manglede den sidste skarphed

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Flere ferierejsende redder ikke rejsebranchens år

Kultur For abonnenter

Undskyld, men det handler altså om et neger-sangkor: Besøget var en sensation i Horsens

Kultur

Ny præst nær penthouse: Sogn køber luksus-lejlighed i Geiserne med storslået udsigt til Guds fri natur

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Horsens For abonnenter

Hjælp på vej til områder med parkeringskaos: Beboere byder licenser velkommen, men én ting bekymrer

AC Horsens

Kom med i maskinrummet: Sådan bruger AC Horsens data-analyse på egne spillere og på modstanderne

Annonce