Annonce
Ikast-Brande

Bestseller lancerer ambitiøs innovationsplatform

Et mode-laboratium er nu på vej til Bestsellers hovedkvarter i Brande. Foto: Mikael Lund
"Mode-laboratorium" kan få en udstilling hos Bestsellers hovedkvarter i Brande.
Annonce

Brande: Med Copenhagen Fashion Summit lige på trapperne introducerer modevirksomheden Bestseller sit nye ’Fashion FWD Lab’ – et eksperimenterende udviklingsværksted, hvor målet er at skabe fremtidens bæredygtige løsninger i samarbejde med verdens førende innovatorer. Den fysiske udstilling placeres i første omgang i modekoncernens hovedkvarter i Brande.

Fashion FWD Lab fokuserer på spændende nye low-impact og cirkulære materialer, bedre produktionsmuligheder og -processer samt nye forretningsmodeller. Mest af alt fungerer platformen som en katalysator for samarbejder med banebrydende innovatorer i form af pilotprojekter, workshops, casestudier med mere. Alt sammen for at accelerere den bæredygtige udvikling inden for modeverdenen.

Fashion FWD Lab har allerede indgået flere samarbejder, blandt andet med biotech-virksomheden Pond, som udvikler bionedbrydelige alternativer til oliebaserede produkter såsom plast, Beyond Leather, der producerer et vegansk og læder-lignende produkt baseret på rester fra produktion af æblejuice og Infinited Fiber, som genbruger gammelt, kasseret tøj og pap til at skabe nye bionedbrydelige fibre, der minder om bomuld.

Derudover er Bestsellers samarbejde med Organic Cotton Accelerator om at sikre en ’direct-to-farm’-tilgang til indkøb af økologisk bomuld også en udløber af Fashion FWD Lab, og senest har Bestseller lanceret et samarbejde med den innovative finske virksomhed Spinnova, som er meget tæt på et kommercielt gennembrud med udviklingen af et bionedbrydeligt fibermateriale produceret af FSC-træ og affald. Firmaets ambition er at udvikle og producere verdens mest bæredygtige tekstil.

Inden længe vil Fashion FWD Lab tone frem som en fysisk udstilling, hvor man får mulighed for at se, føle, røre og fornemme eksisterende og fremtidige innovationer. Det bliver en dynamisk udstilling med udskiftelige elementer for altid at være helt opdateret med spændende samarbejder, den nyeste udvikling inden for materialer samt tidlige prototyper og produktionsklare vareprøver side om side.

Indledningsvis bliver udstillingen placeret i Bestsellers hovedkvarter i Brande.

Annonce

Legeplads

- Når man arbejder med fibre og tekstil, er de vigtigste elementer teksturen og materialets funktion. Derfor skaber vi en udstilling, hvor vi kan fremvise vores materialer såvel som nye projekter, forklarer Bestsellers sustainable materials & innovation manager, Camilla Skjønning Jørgensen.

Bestsellers sustainable materials & innovation manager, Camilla Skjønning Jørgensen, kalder modekoncernens nye Fashion FWD Lab for ”vores legeplads, hvor vi kan eksperimentere og bistå innovatorer.” Foto: Bestseller

- Hidtil har vi ikke været særligt højlydte omkring vores vidtrækkende indsats og bidrag til bæredygtige innovationsprojekter. Bestseller engagerer sig i talrige projekter i hele verden, både nogle med langsigtet fokus og andre, der snart er klar til kommerciel produktion. Men vi har manglet et knudepunkt, hvor vi kunne samle alle vores innovationsprojekter og vise dem frem – derfor besluttede vi at skabe vores nye innovationsplatform, siger Camilla Skjønning Jørgensen og tilføjer:

- Fashion FWD Lab er vores legeplads, hvor vi kan eksperimentere og bistå innovatorer.


Fashion FWD Lab er vores legeplads.

Camilla Skjønning Jørgensen


- Det kræver ressourcer og en langsigtet dedikeret indsats at arbejde med innovation. Vi beskæftiger os ikke med innovationsprojekter udelukkende for Bestsellers skyld – snarere prøver vi at flytte hele modeindustrien fremad til at blive mere bæredygtig og cirkulær, pointerer Bestsellers øverste chef for bæredygtige materialer og innovation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce