Annonce
Brande

Bestseller-højhus udskydes, men borgmester regner med, at det gennemføres

Det stort anlagte Bestseller-projekt med en ny bydel og et højhus på 320 meter udskydes. Hvor længe vides ikke, men koncernen understreger, at projektet ikke er droppet. Arkivfoto
Ikast-Brande Kommunes borgmester Ib Lauritsen om projekt-udskydelse: - Det må tage den tid, det tager.

Brande: Bestseller-koncernen vil udskyde det store projekt med opførelsen af et højhus på 320 meter ved en ny bydel ved Brande. Modekoncernen har dog også oplyst, at man ikke vil droppe højhusprojektet i Brande.

- Projektet kører videre som hidtil, men i den kommende tid fokuserer vi primært på interne overvejelser. Det medfører helt naturligt, at der dedikeres færre eksterne ressourcer til den specifikke udvikling i denne periode, siger projektleder hos Bestseller Anders Krogh til avisen Børsen.

Anders Krogh har ifølge Børsen ikke yderligere kommentarer til, hvorfor projektet udskydes, men han understreger, at modekoncernen ikke er på vej til at skrotte projektet.

Annonce
For hele Midtjylland håber jeg, at projektet bliver gennemført.

Ib Lauritsen (V), borgmester i Ikast-Brande Kommune

Rolig borgmester

Ikast-Brande Kommunes borgmester Ib Lauritsen (V) er foreløbig ikke bekymret for, om projektet bliver til virkelighed.

- Bestseller har meldt ud, at de lige har brug for at tænke sig om, og at der er mange ting, de skal have styr på. Ifølge det jeg har fået at vide, vil projektet blive gennemført - og så må det tage den tid, det tager, siger Ib Lauritsen til Horsens Folkeblad.

Oprindeligt havde Ib Lauritsen en forhåbning om, at projektet kunne begynde i 2020. Kommunen har godkendt den nødvendige lokalplan - det skete allerede på et byrådsmøde i marts. Hvornår byggestarten så kan finde sted, har borgmesteren ikke et bud på.

Du tager det rimeligt roligt?

- Ja, fuldstændig. Det er jo stadig deres projekt, og vores planlægning er tilendebragt, og det er dejligt, at vi er på den side af det. Om projektet starter et år før eller senere, må vi jo så afvente, siger Ib Lauritsen.

Arkitektfirmaet Dorte Mandrup, der er tilknyttet projektet, har måtte fyre syv af sine 60 ansatte, fordi projektet er udskudt.

- At rådgiverne måtte afskedige folk, fortæller noget om, hvor stort projektet egentlig er, lyder Ib Lauritsens kommentar til det.

Ny bydel med butikker

Bestseller-højhuset kan med sine 320 meter blive den næsthøjeste bygning i Europa. Den nye bydel, hvor tårnet placeres, vil også omfatte specialbutikker, caféer, restauranter, kontorer, hotel og meget mere midt mellem to rekreative, grønne områder med MES-søen som grænse til nordøst.

Ud over det markante tårn kan der også bygges fire andre høje bygninger på 40 til 75 meter. Det hele vil fylde et område svarende til 90 fodboldbaner.

- Det er et meget synligt projekt, og derfor vækker det opsigt, når det udskydes. Men man har hele tiden arbejdet med langsigtede perspektiver her. For hele Midtjylland håber jeg, at projektet bliver gennemført. Det er en enorm investering, og det vil få stor betydning. Det vil skabe omsætning og dynamik i stor skala, siger Ib Lauritsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Annonce