Annonce
Østjylland

Bestseller-boss tvunget i knæ: Salg af Aarhus-kontor kan blive nødvendigt

Kontorkomplekset i Aarhus er med sine 12 etager et præmieret byggeri, der står Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsens hjerte nært. Men koncernen kæmper lige nu for overlevelse og et salg kan blive en realitet på grund af coronakrisen. Foto: Henning Bagger/Scanpix
For Danmarks tredje rigeste mand, Anders Holch Povlsen, er Bestsellers kontorkompleks på Aarhus Ø hans karrieres øjesten. Men coronakrisen kan tvinge ham til at sælge højhuset.
Annonce

AARHUS Ø: Rygtet siger, at Anders Holch Povlsen fulgte byggeriet af Bestsellers kontorkompleks på Aarhus Ø så tæt, at han næsten så hver enkelt mursten blive lagt. Nu kan Danmarks tredje rigeste mand blive tvunget til at sælge den 12 etager store ejendom på Aarhus Ø.

Bestseller har sit hovedsæde i Brande, men kontorkomplekset i Aarhus, der er tegnet af arkitekterne C. F. Møller og stod færdigt i 2015, husede 760 ansatte. De gjorde sig blandt andet indenfor Bestseller-mærkerne Minimize, Junarose og Vero Moda.

Indtil coronakrisen slog til. Først fyrede Bestseller-koncernen 750 ansatte, derefter blev 2400 medarbejdere midlertidigt sendt hjem. I marts har Bestseller-koncernen mistet 2,1 milliarder kroner – og 80 procent af omsætningen, siger Anders Holch Povlsen i et sjældent interview til Berlingske.

Anders Holch Povlsen. Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
Annonce

Sidste udvej

I samme interview siger manden, der bor med sin familie på herregården Constantinsborg ned til Aarslev Engsø, at et salg af de 22.000 kvadratmeter kontorer med lige så meget kælderkapacitet kan blive nødvendigt for at få Bestseller-koncernen, som Anders Holch Povlsen overtog fra sine forældre, på fode igen. Han regner med, at koncernen også i april mister 2,1 milliard kroner – eller det samme som sidste års overskud.

- Som den sidste udvej, jo måske, siger Anders Holch Povlsen til Berlingske på spørgsmålet, om han bliver nødt til at sælge nogle af sine aktiver for at få koncernen til at løbe rundt midt i krisen.

- En af de ting, jeg har nydt helt vildt, har været at bygge det her hus. Det startede for 12 år siden med de første tanker, og jeg har gået vildt meget op i det, men hvis jeg skal sælge den her bygning, så gør jeg det, siger han om kontorbygningen på Aarhus Ø i interviewet med Berlingske.

Annonce

Uforbeholden undskyldning

Den 12 etager høje bygning er blevet berømmet for sin ”flåde” af bygninger, der er bygget ind i bygningen, som er omgivet af vandkanaler, mens de mange kontorer naturligt falder i tråd med udeterrasserne.

Anders Holch Povlsen gik i samme interview med Berlingske ud med en klar og uforbeholden undskyldning til de udlejere af butikker til hans tøjkæde, som i første del af coronakrisen fik besked på, at Bestseller ikke længere ville betale sin husleje grundet krisens omfang.

Den holdning er ændret, og Bestseller betaler nu sin husleje, mens hele koncernen kæmper for at overleve.

Anders Holch Povlsen blev sidste år af Berlingske Business vurderet til at være Danmarks tredje mest formuende mand med 56,3 milliarder kroner i baghånden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce