Annonce
Læserbrev

Besparelser på handicapområdet: Det er overraskende, at Odder Kommune har outsourcet opgaven til regnedrenge

Læserbrev: Torsdag 12. december kom det frem, at Odder Kommune (sammen med 19 andre kommuner) benytter eksterne konsulenter til at finde besparelser på handicapområdet.

I den forbindelse har DH Odder fået forvaltningens redegørelse til byrådet - en redegørelse, der ikke umiddelbart rejser faresignaler.

Enhver borger, der har brug for støtte, skal have det, vedkommende har ret til - hverken mere eller mindre!

At Odder Kommune årligt/jævnligt gennemgår støtten til borgerne for at finde fejl/forbedringspotentiale, er vel en god forvaltningsskik med fordele for begge parter.

Men det er overraskende, at Odder Kommune har outsourcet opgaven til regnedrenge med paragraf-viden og provisionsløn (moral?) og (sikkert) uden faglig indsigt til at finde fejl/besparelser i Odder Kommunes sagsbehandling.

En fremgangsmåde, vi i DH Odder er bekymrede for, da den potentielt kan true retssikkerheden på området, "hvor hensynet til borgeren skal gå forud for kommunes økonomi", sådan som loven foreskriver!

Desværre dokumenterer en artikel i Altinget 12. december eksempler på brist på retssikkerheden i andre kommuner.

Da det er et politisk anliggende, hvilke metoder der bruges i forvaltningen, afventer vi et politisk udspil fra byrådet i Odder.

Annonce
Niels Otto Hansen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hovedgård skal vælge mellem turbo eller første gear

Det var lidt af en bombe, borgmester Peter Sørensen lod springe i begyndelsen af januar under en ellers fredelig nytårskur på ældrecentret i Hovedgård. Efter flere år i en mølpose løftede han ønsket om et togstop i den gamle stationsby mellem Horsens og Aarhus ud i det fri. Som bekendt er det hans socialdemokratiske partifæller, der danner regering, og det er formentlig ingen tilfældighed, at emnet lige netop i år var et vigtigt element i talen på Skovly. En af regeringens store uløste opgaver er at indgå et bredt forlig om den fremtidige infrastruktur, både hvad angår vej- og togtrafik. Dansk Folkeparti har for længst meldt sig ud af den gamle togfond-aftale, og det smalle infrastrukturforlig fra foråret 2019, som den daværende borgerlige regering indgik netop med DF, er lagt på is. I stedet har transportminister Benny Engelbrecht meddelt, at han vil gå efter et nyt bredt forlig om infrastrukturen og puste nyt liv i aftalen om togfonden. Ingen af delene står øverst i regeringens arbejdsprogram, men mon ikke Horsens-borgmesteren har vurderet, at det er god timing at starte nu, hvis de lokale kræfter skal mobiliseres og være med til at overbevise folketingspolitikerne om, at Hovedgård skal have et togstop. Derfor er det en vigtig beslutning, de lokale borgere og i første omgang lokalrådet skal træffe: Vil vi helst fortsætte i det nuværende tempo, hvor der stille og roligt bliver bygget nye lejligheder og solgt nogle få byggegrunde - eller vil vi have sat turbo på udviklingen? Der er ingen tvivl om, at Hovedgård vil blive yderst attraktiv som pendlerby i forhold til Horsens og i endnu højere grad Aarhus, hvis der kommer et togstop. I dag begrænser tilbuddet om offentlig trafik sig til busrute 202, og det tager ca. en time at komme til Aarhus og 25 minutter til Horsens. Hovedgård har før vist, at den rummer masser af initiativ og sammenhold. Ellers var der aldrig blevet sat gang i så stort et halbyggeri, som tilfældet er. Nu skal byen bare finde ud af, om den endnu engang er klar til at sætte alt ind for at få et togstop.

Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];