Annonce
Odder

Besked til forældre og ansatte: Gør det, I er trygge ved

Skoler og dagtilbud åbner efter påske, og Sundhedsstyrelsen har udsendt nogle vejledninger. For ekemspel skal legetøj vaskes flere gange dagligt, og hvis det ikke kan lade sig gøre, må det ikke bruges. Arkivfoto
Kommunen arbejder på at blive klar til at passe og undervise børn efter skole. Medarbejderne på skoler og dagtilbud er i fuld gang med at planlægge, og der bliver ekstra fokus på rengøring.

Odder: Bliv hjemme, hvis I er i tvivl. Sådan lyder rådet fra Odder Kommune, inden de mindste børn efter påske skal i skole eller dagtilbud. Udgangspunktet er, at det er raske børn og medarbejdere, der møder op.

- Hvis der er mistanke om sygdom, både covid-19 og andet, skal man blive hjemme, siger kommunaldirektør Henning Haahr.

Og hvis forældre eller medarbejdere er i tvivl, om de eller børnene skal blive hjemme, er kommunens melding klar.

- Der står i vejledningen, at det altid er et konkret individuelt skøn. Så hvis medarbejdere eller forældre melder ind og spørger, "hvad gør vi?", så siger vi: I gør det, I er trygge ved, og bliver hjemme, fortæller Henning Haahr.

Åbningen kommer til at ske stille og roligt, og hen over påsken skal en masse ting falde på plads. Sundhedsstyrelsen har sendt to vejledninger med nogle meget konkrete krav og anbefalinger om alt fra rengøring af legetøj og sengetøj til hvordan, man holder frikvarter. Det er de vejledninger, kommunendirektøren henviser til.

Annonce

To meters afstand

- Vi er ved at lave en plan for en gradvis kontrolleret opstart. Der kan være lidt forskel fra det ene dagtilbud til det andet og fra skole til skole. Der skal være to meter mellem eleverne, og det stiller krav til logistikken, men vi har flere lokaler, fordi elever fra 6. klasse og op ikke møder ind, siger Henning Haahr.

Forældre får besked via Aula og Forældreintra, og kommunen vil også informere på www.odder.dk.

- Det kan godt være, der bliver begrænset åbning i daginstitutionerne i uge 16, men vi går dog efter, at der er åbent alle steder, siger kommunaldirektøren.

Pedeller og servicemedarbejdere hjælper til med indretning, og der bliver brugt ekstra ressourcer på rengøring, så lærere og pædagoger ikke skal bruge tid på det.

- De skal undervise og passe børn. Vi er i dialog med vores rengøringsselskab, så de kan lave noget undervisningsmateriale, så vi kan undervise medarbejderne, og de kan undervise børnene i god hygiejne og stille materialer til rådighed, siger Henning Haahr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce