Annonce
Horsens

Beskæftigelseschef efter sparekrav: Jobcentret kommer til at miste medarbejdere

Der venter en reduktion i medarbejderantallet på jobcentret, spår beskæftigelseschef Bjarke Hilding Thomsen, efter et flertal blandt byrådets politikere har besluttet, at der de kommende fire år skal spares 25 millioner kroner på kommunens beskæftigelsesindsats. Foto: Morten Pape
Horsens Kommune vil frem mod 2023 spare 25 millioner kroner på beskæftigelsesindsatsen. Sparekravet vil kunne mærkes på jobcentrets medarbejderantal, fastslår beskæftigelseschef.

Horsens: - Det er helt sikkert, at vi skal reducere antallet af medarbejdere. Om det bliver til afskedigelser, skal vi have en dialog om med de faglige organisationer.

Sådan lyder meldingen fra Bjarke Hilding Thomsen, beskæftigelseschef i Horsens Kommune, oven på forligspartiernes beslutning om, at der over en fireårig periode skal spares 25 millioner kroner på kommunens beskæftigelsesindsats.

En besparelse, der er bragt på bordet i selskab med en målsætning om at bringe ledigheden blandt unge horsensianere ned på landsgennemsnittet senest i 2023.

Annonce

Man kan altid effektivisere. Vi skal hele tiden se på, om vi kan gøre nogle ting smartere og skære noget væk, hvis det ikke har den ønskede effekt.

Bjarke Hilding Thomsen

Naturlig besparelse

Netop målet om at bringe flere i beskæftigelse bliver hovedprioriteten for at imødekomme sparekravet, vurderer Bjarke Thomsen.

- Pengene skal spares på forsørgelsesbudgettet, så hvis vi lykkes med at få flere i job, vil der være en del af besparelsen, som bliver naturlig, siger Bjarke Thomsen.

Forsørgelsesbudgettet er det kommunale budget, der finansierer overførselsindkomster som kontanthjælp, sygedagpenge og uddannelseshjælp.

Reglerne er skruet sådan sammen, at en kommune får statsrefunderet udgifterne til overførselsindkomster i et omfang svarende til ledighedsgennemsnittet på landsplan. Den andel ledige borgere, en kommune har over landsgennemsnittet, skal kommunen selv dække forsørgelsesudgifterne til. Ligger en kommunes ledighed under landsgennemsnittet, bliver kommunen omvendt belønnet økonomisk.

Man kan altid effektivisere

For mindre end et år siden blev Jobcenter Horsens pålagt at skære 21 millioner kroner på aktiveringsindsatsen, og nu følger altså et krav om at spare yderligere 6,25 millioner kroner hvert år over en fireårig periode. En øvelse, Bjarke Thomsen finder mulig.

- Man kan altid effektivisere. Vi skal hele tiden se på, om vi kan gøre nogle ting smartere og skære noget væk, hvis det ikke har den ønskede effekt, siger Bjarke Thomsen, der dog endnu ikke har overblik over sparekravets konkrete konsekvenser.

- Hvad det ender med, når vi skal lægge det sidste puslespil, det må vi se. Færre midler betyder færre medarbejdere og færre aktiviteter. Men vi kender ikke omfanget på nuværende tidspunkt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Hedensted

Jørgen leder efter sin ukendte helt fra Bilka-køen: - Han kiggede mig direkte i øjnene

Annonce