Annonce
Østjylland

Berygtet Københavner-bande angiveligt på vej med Aarhus-afdeling

Loyal To Familia kommer fra den tidligere Blågårds Plads-bande. Arkivfoto: Scanpix

Loyal to Familia er kendt for at være rå og brutal. En af de ledende skikkelser blev i 2008 dømt for dødsvold, da en 21-årig århusianer mistede livet i Jomfru Ane Gade.

Antallet af udenlandske rockergrupper, der har slået sig ned i Danmark er steget markant siden 2013, og det betyder, at allerede etablerede bander opruster for at bevare magtbalancen.

Det sker blandt andet ved at oprette afdelinger i flere byer, og nu ser det ud til, at Københavnerbanden Loyal to Familia (LTF) kan have kurs mod Aarhus.

Århus Stiftstidende erfarer, at banden har planer om at oprette en Aarhus-afdeling inden for få måneder, og at kommende medlemmer er fundet.

Hos Østjyllands Politi følger man situationen med alvor.

- Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at Loyal to Familia er på vej til Aarhus. Vi følger altid situationen, hvad angår rockergrupper og bander, og vi har selvfølgelig skarpt fokus på bander, der allerede er i Aarhus - eller har planer om at etablere sig i Aarhus, siger politiinspektør Lau Brun Thygesen, der er linjechef for efterforskningscenteret.

I 2008 mistede en 21-årig århusianer livet efter dødsvold i Jomfru Ane Gade. En af de ledende skikkelser i LFT blev dømt for dødsvolden. Arkivfoto: Martin Ballund

Knivdræbte århusianer

Loyal to Familia blev stiftet i 2012 og er en dansk gadebande med et flertal af indvandrere. Tidligere var den kendt som Blågårdsbanden, og under dette navn deltog den i bandekrigen i København fra 2008 til 2012.

Banden består af tidligere Blågårds Plads-medlemmer samt personer fra Tingbjerg, Skovlunde og Kokkedal, men har siden etableringen udvidet til også at dække Nordsjælland med medlemmer fra Herlev, Hillerød, Helsingør og Nivå, og medlemmerne står bag alt lige fra afpresning til narkohandel og skudvekslinger med rivaliserende bander.

En af de ledende skikkelser, Shuaib Khan, blev i 2008 dømt for dødsvold i Jomfru Ane Gade i Aalborg, hvor den dengang 21-årige århusianer William Lennon Davis blev dræbt af 14 knivstik samt slag med knuste flasker, stole og knytnæver.

Den københavnske bandeleder har de seneste år siddet fængslet for andre domme, men blev løsladt i slutningen af marts 2017.

Sidste sommer var Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, ude og slå alarm, efter at en fængselsbetjent blev tvunget ned på jorden og skudt flere gange i benet ved Nyborg Fængsel. Kim Østerbye sagde dengang, at Loyal to Familia forsøger at afstraffe og skræmme fængselsansatte, så de kan tage magten og selv bestemme afsoningsforhold.

Annonce

Black Army og Hells Angels

Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere, hvad det kan få af betydning for det kriminelle miljø i Aarhus, hvis Loyal to Familia etablerer sig i byen.

- Vi følger som sagt altid situationen nøje omkring rockere og bandegrupperinger, siger Lau Bruun Thygesen.

Både rockergruppen Satudarah og banden Loyal to Familia viste allerede interesse for Aarhus i 2014, men officielt er det kun indvandrerbanden Black Army og rockergruppen Hells Angels, der holder til i Aarhus.

Loyal to Familia har tidligere ligget i krig med Værebros Hårde Kerne - som i dag er rockergruppen Satudarah. Til gengæld har Københavnerbanden lavet alliancer med Black Army og Bandidos.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce