Annonce
Horsens

Beringsgaard sætter gang i omfattende renovering af 222 boliger

Renoveringen og ombygningen af de 222 lejligheder i Beringsgaards afdeling 3 går i gang i juni i år og afsluttes efter planen i sommeren 2022. Foto: Casa A/S
Casa har vundet opgaven med at renovere og ombygge boligerne i karreen Marius Holst Gade/Emil Møllers Gade/Kongensgade/Konsul Jensens Gade. Projektet omfatter også etableringen af 32 nye taglejligheder. Alle beboere bliver genhuset, mens arbejdet i deres lejlighed står på.
Annonce

Horsens: Den omfattende renovering og ombygning af Beringsgaards afdeling 3, karreen med adresser i Marius Holst Gade, Kongensgade, Emil Møllers Gade og Konsul Jensens Gade, går i gang til sommer.

Lokale Casa har vundet opgaven, der omfatter samtlige 222 boliger i afdelingen, der er opført i 1949-1954. Arbejdet sættes i gang i juni i år og afsluttes efter planen i sommeren 2022.

De nuværende 222 lejligheder fordelt på 21 opgange reduceres til 197 lejligheder, men til gengæld indrettes der 32 nye boliger i tagetagen, så afdelingen fremover vil rumme 229 lejligheder.

Projektet til omkring 200 millioner kroner omfatter nye gulve, nyt badeværelse, nyt køkken og ny varmeinstallation i halvdelen af lejlighederne. Den anden halvdel får en lidt mindre tur. Cirka halvdelen af lejlighederne får samtidig adgang til elevator.

Helhedsplanen for renoveringen blev vedtaget i efteråret 2017, og siden har projektet været i EU-licitation.

Det er noget forfærdeligt bøvl, men det er en ret stor omgang, så vi er nødt til at gøre det ordentligt og genhuse beboerne i seks-otte måneder.

Niels Karl Grønlund, formand, Beringsgaard

Annonce

Beboere skal genhuses

Alle beboere vil blive genhuset, mens deres lejlighed bliver renoveret, og de vil som udgangspunkt blive tilbudt en ny lejlighed i afdeling 3, fortæller Niels Karl Grønlund, formand for Beringsgaard.

- Det er noget forfærdeligt bøvl, men det er en ret stor omgang, så vi er nødt til at gøre det ordentligt og genhuse beboerne i seks-otte måneder. Vi har haft et udlejningsstop i afdelingen i trekvart år, og det betyder, at der er ledige lejligheder til genhusning. Det kan dog også blive aktuelt at genhuse nogle beboere i en af vores andre afdelinger i området, siger han.

Forude venter også renoveringen af de 112 lejemål i afdeling 4, også med adresser i Konsul Jensens Gade, Marius Holsts Gade og Kongensgade. Den ventes at gå i gang i sommeren 2020.

For Casa er Beringsgaard-renoveringen en særdeles vigtig kontrakt, understreger adm. direktør Torben Modvig i en pressemeddelelse fra virksomheden.

- Renovering er et vigtigt strategisk fokusområde for os. Vi ser et stort potentiale ikke mindst inden for modernisering af almene boliger. Derfor er vi meget stolte over at vinde denne opgave, og teamet glæder sig til at komme i gang, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce