Annonce
Læserbrev

Beringsøen. Borgmesteren må igen på banen

Læserbrev: Meget tyder på, at kunstværket Beringsøen om nogle måneder vil blive flyttet fra sin nuværende placering midt på Torvet i Horsens.

Kirsten Ortweds kunstværk Beringsøen blev indviet i 2002. Og er nok det kunstværk, som i tidens løb har fået mest omtale. Ikke på grund af selve værket, men på grund af placering på Torvet i Horsens.

Byens socialdemokratiske borgmester Peter Sørensen har været i dialog med giveren af Beringsøen, Inge og Asker Larsens Fond, som har givet grønt lys til, at Beringsøen flyttes længere mod øst på Torvet for at skabe plads til flere aktiviteter.

Jeg skal opfordre alle Horsens borgere til at kigge forbi Torvet og ved selvsyn se, at pladsen i dag ser forfærdelig ud med en rædsel af et legeredskab af en rutsjebane. Er det virkelig dét, vi vil være kendt for i vores dejlige by?

Mit og sikkert også mange andres store håb er, at byens dynamiske borgmester igen vil tage en dialog med Inge og Asker Larsens Fond og få tilladelse til, at Beringsøen bliver flyttet til en helt ny lokation, og hvad vil være mere naturligt end kunstværket bliver placeret dér, hvor det hører mest naturlig hjemme - nemlig i Vitus Beringsparken?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Bygholm Sø klarede weekendens store mængder regn: Vi har været meget spændte

Odder

Kirken vil reducere seks menighedsråd til to

Annonce