Annonce
Navne

Berømt Vejle-kunstners gribende farvel: Min gamle far er død. En gammel verdensmand tjekker ud - knivskarp og fuld af humor og liv til det sidste. Well done, far!

Erling Aakjær på det sidste foto, som hans svigerdatter tog af ham. Han sidder smilende på sygesengen med sin overfyldte kalender - de sidste mange foredrag nåede han ikke. Erling Aakjær, der blev 85 år, døde 11. november. Privatfoto
Vejle-kunstneren Ole Aakjær sagde torsdag farvel til sin far, Erling Aakjær, på Vejle Sygehus. Børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn var samlet omkring den 85-åriges sygeleje, og ifølge sønnen blev hans sidste tid fyldt med kærlighed.

Mindeord: Billedkunstneren Ole Aakjær, der netop har afsluttet sin første udstilling på Vejle Kunstmuseum, har mistet sin far, Erling Aakjær. I et mindeord på Facebook skriver Ole Aakjær sin hyldest til faderen:  

Min gamle far er død. 85 år blev det til her på planeten.

Han var en livsnyder af rang - menneskeelskende - kreativ og foretagsom. Søn af en frihedskæmper (og dedikeret krybskytte), muligvis barnebarn af den store digter Jeppe Aakjær.

Annonce

Korporal i den danske hær, oprindelig uddannet fransk kok, samt et langt arbejdsliv som altmuligmand i byggebranchen, tidligere medlem af Det Danske Haveselskab, Visens Venner m.v. Skattet logebroder, amatørskuespiller, slægtsforsker, forfatter, foredragsholder, frihåndstegner, portrætmaler etc. etc. etc.

Han var helt parat til at sige farvel.

Havde haft et langt og indholdsrigt liv - og den sidste tid var smuk og fyldt med kærlighed.

Hans syv børn, svigerbørn, samt mange flere børnebørn og oldebørn var samlet omkring hans sygeseng på Vejle Sygehus, og der blev sunget, fortalt røverhistorier og grint og grædt til den store guldmedalje.

Vennerne fra logen var der også, og fjerne slægtninge og bekendte var med via telefonen. Sikke en stemningsfyldt afskedssalut.

Der var meget godt at sige farvel til, men han var helt afklaret - nærmest forventningsfuld og spændt på alt det fantastiske, der ville møde ham på "den anden side".

Så skønt at opleve døden på den måde. En gammel verdensmand tjekker ud - knivskarp og fuld af humor og liv til det sidste. Well done far!

- På det sidste foto, Susan tog af ham, sidder han smilende på kanten af sygesengen med sin overfyldte kalender. Griner lidt af alle de foredrag, som han var nødt til at aflyse - foredragsholderen er blevet forhindret, fortæller Ole Aakjær desuden.

Jeg vil mindes min far med et smil på læben. Tak fordi du var den, du var. Tak for kærligheden, humoren, kreativiteten. Tak for at være et forbillede.

Fra mindeordene

- Jeg vil mindes min far med et smil på læben. Tak fordi du var den, du var. Tak for kærligheden, humoren, kreativiteten. Tak for at være et forbillede.

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Populært padelcenter solgt til stor svensk kæde: Vi har fået et tilbud, som vi ikke kunne sige nej til

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Horsens

Knap 10.000 folkeskolelever kan måske se frem til tidlig juleferie

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Horsens

Anna Sophia er danmarksmester i styrkeløft - men det er et helt andet løft, hun bliver hyldet for

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Ups - cyklist kørte over for rødt lys - så ikke lige politibilen i nærheden

Annonce