Annonce
Hedensted

Bente trækker campingfolk fra hele landet til Vrigsted: Jeg vil hellere tale med kunderne end have en webshop

Bente Poulsen driver firmaet Dansk Camping Interiør og lever af at ompolstre hynder til campingvogne og både. Hun får også specialbestillinger på gulvtæpper. Foto: Søren E. Alwan
Dansk Camping Interiør har de seneste syv år tilbudt hynder og madrasser til campingfolket fra en tidligere grisestald i landsbyen Vrigsted.
Annonce

Vrigsted: - Kunderne siger også, at jeg bor langt ude, men det har hjulpet lidt, at jeg har fået et skilt op, siger 54-årige Bente Poulsen, der med et stort smil byder indenfor i en tidligere grisestald på Stevnsvej i den lille landsby Vrigsted mellem Stouby og Hornsyld.

Skiltet, hun henviser til, står på Vejlevej to kilometer væk og peger hen til Dansk Camping Interiør, som Bente Poulsens virksomhed hedder.

Ikke mange andre laver det, Dansk Camping Interiør kan. Her er Bente Poulsen i gang med at ompolstre en hynde, der passer ind på en sejlbåd. Foto: Søren E. Alwan

Kunderne kommer fra hele Danmark og synes, det er lidt mærkeligt, at de skal så langt ud på landet. Men det, Bente Poulsen laver, er så specielt, at afstande og snoede veje ikke betyder noget.


Det med at have en webshop er ikke mig, for jeg vil gerne snakke med folk.

Bente Poulsen


Alt bliver lavet fra bunden og på mål, for ofte er hynder, madrasser og tæpper ikke lavet efter standardstørrelser. Indenfor i den ombyggede grisestald åbenbarer der sig derfor et stort lokale med en række kraftige symaskiner, masser af stoffer, skum, hyndematerialer og frem for alt plads til at håndtere de store materialer.

Annonce

Begyndte i modebranchen

At Dansk Camping Interiør er havnet i Vrigsted, er lidt en snirklet historie. Bente Poulsen er uddannet syerske og modelkonstruktør og har arbejdet i modeindustrien i Herning og Silkeborg.

Bente Poulsen kan godt lide farver, men ofte er kunderne mere til neutrale farver. - Jeg håber stadigvæk, at nogen er friske på kaktusstoffet, siger hun med et smil. Foto: Søren E. Alwan

- Jeg har altid godt kunne lide at sy, og det kan jeg stadigvæk. Jeg har min farmors gamle symaskine, som jeg lærte at sy på, for det var faktisk den, det hele begyndte med, fortæller Bente Poulsen og peger hen mod et hjørne, hvor den sorte Singer-symaskine med fodpedal står, som var den stadig i brug.

Bente Poulsen havde en overgang arbejde hos Isabella i Vejle og konstruerede mønstre til fortelte, men blev i 2011 ansat hos Dansk Camping Interiør, der på det tidspunkt lå i Hedensted. Efter nogle år ville ejerne noget andet, og Bente Poulsen besluttede at købe forretningen i 2013 og flytte den til Vrigsted. Her har hun nemlig boet i over 30 år med sin mand Lars Poulsen, der i sin tid købte gården og havde grise. Grisene er for længst væk, og derfor var det oplagt at flytte nicheforretningen til Vrigsted.

- Vi har tre børn, så det har været dejligt at kunne gå herhjemme og arbejde. Jeg er kun mig selv og har nok at lave, siger Bente Poulsen.

Annonce

Vil snakke med kunderne

Arbejdet kræver stor præcision, og til det kan Bente Poulsen bruge sin uddannelse som modelkonstruktør. Hun designer i samarbejde med kunderne, for hvem campingvognen ofte er deres andet hjem.

Arbejdet med hynder og madrasser kræver kraftige symaskiner og god plads, og det har Bente Poulsen i den tidligere svinestald i Vrigsted. Foto: Søren E. Alwan

En campingvogn har familien selv, men den bliver ikke brugt på ferie, men kun når Dansk Camping Interiør hvert år, minus i år, er med på Vorbasse Marked for at gøre reklame.

- Kunderne finder mig ved at høre om det fra andre eller søge på nettet. Det med at have en webshop er ikke mig, for jeg vil gerne snakke med folk, siger Bente Poulsen.

Bente Poulsen

Er oprindeligt fra Als og uddannet syerske og modelkonstruktør.

Er gift med Lars Poulsen, der driver landbrug og sidder i byrådet i Hedensted Kommune for Venstre.

Parret har to piger på 26 og 22 år og en dreng på 16.

I stedet nyder hun at have råderet over sin egen tid på gården i Vrigsted og kan finde på at åbne i systuen, hvis kunder kommer forbi en søndag.

Bente Poulsen, der oprindeligt er fra Als, befinder sig godt i Vrigsted, hvor efterskolen sørger for liv, og fællesskabet omkring forsamlingshuset Vrigstedhus byder på både fællesspisninger og andre hyggelige aktiviteter.

- Vi synes jo, vi bor i et smørhul. Går man til den ene side, går der bus til Horsens, går man til den anden side, kan man tage bussen til Vejle, så vi synes ikke, vi bor langt ude, siger Bente Poulsen.

Tour de Hedensted - Vrigsted

Byen har 326 indbyggere.

Vrigsted har egen efterskole, Vrigsted Efterskole., og forsamlingshus, Vrigstedhus.

I Vrigsted mødes man også ved Branddam Nord og på den nyetablerede naturplads i Engen.

Omkring Vrigsted finder man flot natur, hvor både skov, marker og vandløb er en del af de smukke fredfyldte landskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce