Annonce
Brædstrup

Bente har været spejder i 60 år: Børnene giver mig glæden til at fortsætte

Bente Dahl Hansen begyndte som spejder som syv-årig. Selvom hun i løbet af de 60 år flere gange har truet med at trappe ned, så er Bente stadig spejder på fuld kraft. Arkivfoto
En gang spejder, altid spejder. Bente Dahl Hansen fra Brædstrup lever om nogen op til det gamle spejderslogan. I de seneste 60 år har hun været en del af De Grønne Spejdere.

Brædstrup: I år er det 100 år siden, at de første grønne pigespejdere samlede sig for at lave aktiviteter i naturen. Helt så længe har 67-årige Bente Dahl Hansen fra Brædstrup ikke været med, men hun har med 60 år som spejder i Brædstrup været med på en god del af rejsen.

Mandag aften blev Bente Dahl Hansen fejret for sit lange virke i spejderbevægelsen på de lokale spejderes tilholdssted på Sømosegård. Det lille husmandssted på Sømosevej var Bente Dahl Hansen selv med til at skaffe midler og sponsorater til, da spejderne for 45 år siden ønskede at rykke fra de daværende lokaler på Brædstrup Skole til noget større.

Annonce

Jeg synes, det er dejligt livsbekræftende at være sammen med børnene og være med til at lære dem nogle ting. Det giver mig glæden til at fortsætte, og jeg vil ikke kunne undvære det.

Bente Dahl Hansen

Børnene giver glæde

Bente Dahl Hansen begyndte at gå til spejder, da hun var syv år. Det kom helt naturligt, da hendes mor var aktiv i spejderbevægelsen.

- Så det har altid ligget i familien. Samtidig havde jeg en veninde, som også gik til spejder, og så ville jeg også gerne med. Dengang holdt vi til på De Unges Hjem, og jeg synes altid, vi havde det så sjovt og hyggeligt. Så jeg har aldrig på noget tidspunkt ikke haft lyst til at gå til spejder, husker Bente Dahl Hansen i en ledig stund, lige før fejringen på Sømosegård skal gå i gang.

Allerede som 13-årig blev hun spejderleder, og det har hun været lige siden - uden undtagelser, for Bente Dahl Hansen har altid lagt en stor ære i at møde op og tage del i arbejdet.

- Jeg synes, det er dejligt livsbekræftende at være sammen med børnene og være med til at lære dem nogle ting. Det giver mig glæden til at fortsætte, og jeg vil ikke kunne undvære det. Samtidig har vi det også godt socialt både os ledere imellem, men også med børnene og forældre, siger Bente Dahl Hansen.

Spejderlivet kan stadig noget

Selvom om meget har ændret sig på 60 år - både hvad angår udstyr, de forskellige aktiviteter og ikke mindst børnene, mener Bente Dahl Hansen, at spejderbevægelsen stadig har meget at byde nutidens børn og unge.

- Spejderne har plads til alle, uanset om man sidder i kørestol eller er næsten blind, som vi også har haft nogle børn, som har været. Her lærer børnene at omgås hinanden socialt, og at alle er gode nok, som de er. På den måde lærer de at tage hensyn til hinanden og hjælpe hinanden, og vi har mange børn, som ikke egner sig til at gå til idræt. Det er ikke børn, som er til konkurrence, og hos os bliver man ikke sat af holdet. Her er plads til alle, siger Bente Dahl Hansen.

Samtidig lærer børnene nogle færdigheder i at begå sig i naturen og lave mad på bål, påpeger jubilaren.

- Og ungerne er vilde med mad på bål. Når vi laver det, kan vi få børnene til at spise hvad som helst. De spiser selv selleri, brændenælder og ukrudtsboller, og hvad vi ellers kan finde på at lave. Det er lidt sjovt, når man tænker på, hvor svært forældrene kan have det med at få deres børn til at spise aftensmad, siger Bente med et grin.

Der var både spejderhilsner og medalje for 60 års tro tjeneste, da De Grønne Spejdere fejrede Bente Dahl Hansen på Sømosegård. Foto: Henrik Sandvad

Svært at undvære

De Grønne Spejdere i Brædstrup har stadig godt fat i områdets børn og unge, og foreningen har cirka 100 aktive medlemmer. Hvert år tager spejderne på flere ture og ikke mindst landslejr, og de mange ture er også dem, som gør størst indtryk.

Bente Dahl Hansen har altid dyrket det frivillige arbejde, og hun har igennem tiden været med i bestyrelserne i flere foreninger. Lige for tiden sidder hun i Brædstrup menighedsråd, men ingen af foreningerne har fyldt så meget som De Grønne Spejdere. Hun indrømmer dog, at det snart er slut med at være spejderleder.

- Jeg har flere gange truet med, at nu vil jeg til at trappe lidt ned. Nu er jeg blevet pensionist, og jeg har lidt problemer med mine ben, så jeg går ikke ture i skoven mere, da jeg er bange for at falde. Jeg kan derfor godt tillade mig at stoppe, men det bliver svært at undvære det. Selvom man er blevet ældre, kan man stadig give børnene noget. Spejderlivet giver mig også mange store oplevelser, så jeg bliver nok ved, så længe jeg synes, jeg kan være med, siger Bente Dahl Hansen.

Bente Dahl Hansen nyder det frivillige arbejde i De Grønne Spejdere i Brædstrup. Særligt samværet med børn og unge står hendes hjerte nært. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce