Annonce
Læserbrev

Bent Riis svarer igen: Hvorfor ikke bare holde dig til sandheden, Rita Græbild?

Problemet med Rita Græbilds rasende modsvar er desværre det velkendte, at hun blæser på kendsgerninger og tillægger mig meninger, som jeg hverken har skrevet på eller mellem linjerne.

Læserbrev: Den tidligere forsvarsadvokat Rita Græbild er en stærk personlighed. Det er også grunden til, at jeg portrætterede hende i min bog "Kan der komme noget godt fra Horsens?".

Noget af det inspirerende ved Rita er hendes stærke følelsesliv, som ofte sidder helt uden på tøjet.

Blandt hendes juridiske kollegaer var det velkendt, at hun hellere holdt ølkassetaler i retssalen fremfor at forsvare sine klienter med kedsommelige juridiske argumenter.

I Horsens Folkeblad 24. marts er Græbild atter steget op på ølkassen, og man fornemmer, at svimmelheden fra den position endnu en gang har overmandet hende.

Hendes læserbrev ("Uforskammet sammenligning, Bent Riis", red.) skal forestille et svar på mit indlæg fra 21. marts, som havde overskriften "Alle mennesker kan slå ihjel".

Problemet med Rita Græbilds rasende modsvar er desværre det velkendte, at hun blæser på kendsgerninger og tillægger mig meninger, som jeg hverken har skrevet på eller mellem linjerne.

Det får mig til at tænke på et Gruk af Piet Hein: "En yndet form for polemik/består i det probate trick/at dutte folk en mening på/hvis vanvid alle kan forstå"...

At gå i detaljer med Ritas ligegyldighed over for det faktuelle, vil føre for vidt. Jeg vil nøjes med et par afslørende eksempler.

Jeg kalder halshugningen af Jens Nielsen i 1892 for et "statsautoriseret mord", fordi jeg er modstander af dødsstraf og ikke fordi, jeg billiger hans forbrydelser.

Manden var givetvis sindssyg og burde have været anbragt på et sindssygehospital.

Han havde i øvrigt ikke begået 10 drabsforsøg, som forsvarsadvokat Græbild påstår. Han havde begået tre.

Det er selvfølgelig tre for mange, men hvorfor ikke bare holde dig til sandheden, Rita?

Græbild ser også stort på de historiske kendsgerninger vedrørende muligheden for at anbringe Jens Nielsen på et psykiatrisk hospital.

Hun påstår frimodigt, at sådanne slet ikke fandtes dengang. De kom først "mange årtier efter", oplyser hun.

Fakta: Landets første psykiatriske hospital var Skt. Hans som åbnede i 1816, og inden Jens Nielsen blev halshugget fulgte Risskov, Oringe, Viborg og Middelfart.

Hvorfor ikke bare holde dig til sandheden, Rita Græbild?

Resten af Rita Græbilds læserbrev er opremsninger af de sataniske forbrydelser, som islamister har begået. Der er forhåbentlig ikke mange, som kan være uenige med hende i det.

Men i sin mangel på menneskelig indlevelsesevne mener Græbild derefter, at forbrydernes børn skal bøde for forældrenes handlinger.

Den opfattelse af skyld kan hun næppe have lært på Det Juridiske Fakultet.

Hvorfor ikke bare holde dig til hævdvundne juridiske principper, Rita?

Bent Riis. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce