Annonce
Østjylland

Bent Hansens datter bliver ny regionsdirektør

Pernille Blach Hansen bliver kvinden, der skal stå i spidsen for at genoprette medarbejdernes tillid til topledelsen i regionen. Den har manglet længe, og det var det, den tidligere regionsdirektør blev fyret på. Arkivfoto

Efter otte år som direktør i LEGO Group og Grundfos skifter Pernille Blach Hansen spor og vender tilbage til offentlig topledelse.

REGIONEN: Det bliver Pernille Blach Hansen, der overtager jobbet som regionsdirektør efter Jacob Stengaard Madsen, der blev fyret i september.

Regionsrådet i Region Midtjylland har godkendt indstillingen fra et enigt bedømmelsesudvalg, og Pernille Blach Hansen tiltræder medio februar 2019.

Hun træder dermed ind i topledelsen af den arbejdsplads, der gennem 10 år var hendes fars domæne. Pernille Blach Hansen er nemlig datter af tidligere regionsrådsformand Bent Hansen (S).

- Jeg ser frem til at være med til at realisere Region Midtjyllands visioner og bidrage til, at vi finder de bedste løsninger med den højeste kvalitet til gavn for borgerne. Samtidig er det vigtigt for mig, at Region Midtjylland fortsat er en arbejdsplads, hvor medarbejderne har lyst til og mulighed for at yde deres bedste. Det bliver rigtigt spændende at arbejde med, siger Pernille Blach Hansen.

Annonce

Pernille Blach Hansen


  • Pernille Blach Hansen er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet.
  • 44 år gammel.
  • Nomineret til DJØF lederpris 2017 som årets private leder og nomineret til prisen som Årets Kommunale Topleder i 2006.
  • Bosiddende i Viborg.
  • Folketingsmedlem for Socialdemokratiet fra 1998 til 2006.
Billedet her er fra Bent Hansens afskedsreception, hvor han hilser på sin datter, Pernille. Arkivfoto: Morten Stricker.

Både privat og offentlig

Pernille Blach Hansen har erfaring med ledelse i både den politiske verden, den offentlige sektor og i det private erhvervsliv.

De seneste to år har hun arbejdet som seniordirektør i LEGO Group med at realisere koncernens ambition om kun at anvende bæredygtige materialer. Før dette arbejdede hun i Grundfos som Group Vice President for kvalitet og bæredygtighed.

Udover en karriere i den private sektor har Pernille Blach Hansen fire års erfaring som direktør for Miljø og Teknik i Randers Kommune.

- Den kommende regionsdirektør har en spændende og relevant profil. Hun har erfaring fra både den private og den offentlige sektor, og jeg er sikker på, at hun kan løfte opgaven som regionsdirektør med respekt for de særlige betingelser, der kendetegner politisk ledede organisationer. Samtidig er jeg lige så sikker på, at hun kan bidrage med nye perspektiver på strategi og ledelse, siger Anders Kühnau (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce