Annonce
Erhverv

Beliggenheden er vigtigst - og så skal huset helst være nyt

Troels Frejwald.

Ikke overraskende er beliggenhed vigtigt, når danskerne går på boligjagt. Samtidig drømmer mange om et nyt og vedligeholdelsesfrit hjem, viser ny YouGov-undersøgelse.

Boligøkonomi: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed.

Vi har hørt det før, men nu slår endnu en undersøgelse fast, at det er den helt klare førsteprioritet, når danskerne søger bolig. Det gælder seks ud af 10 danskere.

Op mod 40 procent prioriterer, at boligen er ny og vedligeholdelsesfri, mens lave ejerudgifter kommer ind på tredjeplads over danskernes ønsker til en ny bolig.

Det viser en ny undersøgelse blandt 2000 danskere, som YouGov har foretaget for Home og Danske Bank. De adspurgte har haft mulighed for at krydse de tre vigtigste prioriteter af, når det gælder valg af bolig.

Annonce
Boligejernes ønskeliste, som den ser ud ifølge en ny undersøgelse fra YouGow. Ill.: Danske Bank

Den gode beliggenhed

At beliggenhed ligger højest på danskernes ønskeliste er ikke så overraskende. Faktisk kan det undre lidt, at 40 procent faktisk lader andre ønsker gå forud for beliggenheden.

Men beliggenhed kan jo tolkes på mange måder. For nogle handler beliggenhed måske om at være tæt på skov og strand, mens det for andre er et spørgsmål om at være tæt på centrum, transportforbindelser eller skole. Og tolkningen vil selvfølgelig have betydning for, hvor stor vægt vi tillægger beliggenheden.

Boligkøbere vil gerne have et nyt og vedligeholdelsesfrit hjem. Foto: Colourbox

Nyere huse hitter

At huset er nyt og vedligeholdelsesfrit er ifølge YouGov-undersøgelsen en faktor, der er i høj grad har betydning for mange i boligjagten. Noget, vi også ofte hører fra vores samarbejdspartnere i mæglerkæden Home, der melder om, at flere og flere går efter en nyere bolig, hvor de ikke skal bruge en masse tid på at sætte i stand og vedligeholde.

Mange er også optaget af, at huset er energirigtigt, og at udgifterne til vand, varme og vedligehold ligger på et fornuftigt niveau. Og her kan du jo sidde langt billigere i et nyere hus.

Undersøgelsen understøtter netop denne tendens. Lave ejerudgifter og energirigtighed kommer for eksempel ind som henholdsvis nummer tre og nummer seks på danskernes ønskeseddel, når det gælder valg af bolig.

Plads til familien

Også planløsningen spiller en væsentlig rolle, hvilket 30 procent har markeret i YouGov-undersøgelsen. Dermed placerer denne prioritet sig som nummer fire på boligejernes ønskeseddel.

For danskere mellem 30-39 år spiller planløsningen imidlertid langt den vigtigste rolle sammenlignet med andre aldersgrupper. For der er ingen tvivl om, at familier med børn kigger meget på, om planløsningen passer til en moderne familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce