Annonce
Horsens

Bekymret SF'er om muligt svigt på børne- og familieområdet: Byrådet skal orienteres

Paw Amdisen, som sidder i byrådet for SF, havde ikke hørt om Ankestyrelsens henvendelse, inden han læste artiklerne om det. Han ønsker, at byrådet orienteres om sagen. Foto: Morten Pape
Paw Amdisen kendte ikke til Ankestyrelsens henvendelse til Horsens Kommune om praksis på børne- og familieområdet og lovligheden af den.
Annonce

Horsens: SF's Paw Amdisen vil på baggrund af artikler om Ankestyrelsen, der er i gang med at undersøge, om der er grundlag for at rejse en tilsynssag mod Horsens Kommune, have en orientering om sagen i byrådet.

Henvendelsen fra Ankestyrelsen kommer efter en anonym underretter og en ekstern leverandør har henvendt sig til styrelsen og fortalt om sagsbehandling på børne- og familieområdet, der peger på svigt af borgere og sætter spørgsmålstegn ved lovligheden. En sagsbehandling som ifølge de to underrettere forklares med krav om besparelser på området efter en overskridelse på 25 millioner kroner.

Annonce

Vækker bekymring

Oplysningerne i artiklerne vækker bekymring, lyder det i en pressemeddelelse fra byrådsmedlem Paw Amdisen.


Jeg må dog sige, at det er alvorligt, hvis der er blevet handlet imod lovgivningen for at imødekomme budgetoverskridelsen.

Paw Amdisen


-  Det er første gang, jeg hører om disse henvendelser, og jeg har derfor bedt om, at byrådet får en nærmere orientering om sagens sammenhæng, og jeg vil selvfølgelig afvente denne orientering, før jeg siger noget alt for skråsikkert. Jeg må dog sige, at det er alvorligt, hvis der er blevet handlet imod lovgivningen for at imødekomme budgetoverskridelsen. Og når man læser fremstillingen af henvendelserne i avisen, kan man godt blive noget bekymret for, om dette skulle være tilfældet.

Annonce

Politikere skal orienteres

Han forklarer, at byrådet har et princip om, at budgetoverskridelser som udgangspunkt håndteres inden for det pågældende område.

- Men det er også min forventning, at vi som politisk niveau bliver orienteret, hvis en budgetoverskridelse ikke kan håndteres inden for området uden at gå på grundlæggende kompromis med kvaliteten, men især da hvis man bedømmer, at besparelser ikke kan hentes uden at udfordre lovgivningen på området. I så fald ville vi på det politiske niveau kunne forholde os til, om der skulle tilføres økonomi til området eller prioriteres anderledes på området eller i kommunen generelt i en budgetforhandlingssituation, oplyser SF's byrådsmedlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce