Annonce
Horsens

Bekymret lokalråd: Vi har brug for en bus til Danish Crown og andre store virksomheder

Borgmester Peter Sørensen (S) i midten modtog midt i september 2017 underskrifter fra Niels Arne Kjærgaard, formand for Gedved lokalråd og Marianne Kaiser fra Tebstrup. Privatfoto

Rute 107 er den eneste busrute nordfra, der betjener Horsens Nord. Det gør Gedved Lokalråd opmærksom på i en fælles udtalelse.

Gedved: Gedved Lokalråd ser med stor bekymring på regionens beslutning om besparelser på busrute 107.

Sådan lyder det i en udtalelse fra rådet, der har været samlet for bl.a. at diskutere regionens kommende besparelser på 36 midtjyske busruter.

Rute 107 kører mellem Skanderborg og Horsens, og den går også gennem Gedved og Hansted og Egebjerg.

- Der har været mange argumenter fremme om besparelserne. Dem skal vi ikke gentage. Men med udtalelsen vil vi prøvet at gøre opmærksom på, at rute 107 faktisk er den eneste rute, der kører over kommunegrænsen nordfra og betjener industriområdet Horsens Nord, herunder Danish Crown, der er en af regionens allerstørste virksomheder, siger formand for Gedved Lokalråd, Niels Arne Kjærgaard.

I udtalelsen gør lokalrådet opmærksom på, at rute 107 betjener ca. 10.000 borgere på strækningen Horsens-Skanderborg.

Lokalrådet ser med forundring på særligt én af regionens begrundelser for at ændre finansiering af ruten, nemlig at strækningen Horsens-Skanderborg i forvejen er togbetjent.

- Ja, det er den, men det handler jo om at betjene de folk, der bor mellem de to byer, understreger Niels Arne Kjærgaard.

Annonce

Forbindelsen fra Gedved mod Skanderborg og Aarhus har stor betydning for en lang række borgere, der arbejder eller studerer i disse byer.

Gedved Lokalråd

Klare udtalelser

Gedved Lokalråd har tidligere været involveret i en underskriftindsamling mod lukning af rute 107. Den blev afleveret til politikere i Region Midt samt Horsens og Skanderborg kommuner.

- Det, vi gør nu, er at læne os lidt op af Horsens Kommune. Der har været nogle klare udtalelser fra vores borgmester Peter Sørensen (S) og også fra Martin Ravn (V) om, at de gør alt, hvad de kan, for at vores rute og de andre ruter fortsat skal køre, siger Niels Arne Kjærgaard.

Han vurderer, at en konsekvens af busbesparelsen bliver, at folk bliver nødt til at købe bil nummer to - og at det vil gå ud over de borgere, der ikke har den mulighed, unge, ældre og folk uden kørekort.

Lokalrådet slutter udtalelsen med at opfordre Midttrafik og de to kommuner, Skanderborg og Horsens til at finde en løsning, hvor den fremtidige trafik over kommunegrænsen ikke begrænses.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce