Annonce
Horsens

Bekymret lokalråd: Vi har brug for en bus til Danish Crown og andre store virksomheder

Borgmester Peter Sørensen (S) i midten modtog midt i september 2017 underskrifter fra Niels Arne Kjærgaard, formand for Gedved lokalråd og Marianne Kaiser fra Tebstrup. Privatfoto

Rute 107 er den eneste busrute nordfra, der betjener Horsens Nord. Det gør Gedved Lokalråd opmærksom på i en fælles udtalelse.

Gedved: Gedved Lokalråd ser med stor bekymring på regionens beslutning om besparelser på busrute 107.

Sådan lyder det i en udtalelse fra rådet, der har været samlet for bl.a. at diskutere regionens kommende besparelser på 36 midtjyske busruter.

Rute 107 kører mellem Skanderborg og Horsens, og den går også gennem Gedved og Hansted og Egebjerg.

- Der har været mange argumenter fremme om besparelserne. Dem skal vi ikke gentage. Men med udtalelsen vil vi prøvet at gøre opmærksom på, at rute 107 faktisk er den eneste rute, der kører over kommunegrænsen nordfra og betjener industriområdet Horsens Nord, herunder Danish Crown, der er en af regionens allerstørste virksomheder, siger formand for Gedved Lokalråd, Niels Arne Kjærgaard.

I udtalelsen gør lokalrådet opmærksom på, at rute 107 betjener ca. 10.000 borgere på strækningen Horsens-Skanderborg.

Lokalrådet ser med forundring på særligt én af regionens begrundelser for at ændre finansiering af ruten, nemlig at strækningen Horsens-Skanderborg i forvejen er togbetjent.

- Ja, det er den, men det handler jo om at betjene de folk, der bor mellem de to byer, understreger Niels Arne Kjærgaard.

Annonce

Forbindelsen fra Gedved mod Skanderborg og Aarhus har stor betydning for en lang række borgere, der arbejder eller studerer i disse byer.

Gedved Lokalråd

Klare udtalelser

Gedved Lokalråd har tidligere været involveret i en underskriftindsamling mod lukning af rute 107. Den blev afleveret til politikere i Region Midt samt Horsens og Skanderborg kommuner.

- Det, vi gør nu, er at læne os lidt op af Horsens Kommune. Der har været nogle klare udtalelser fra vores borgmester Peter Sørensen (S) og også fra Martin Ravn (V) om, at de gør alt, hvad de kan, for at vores rute og de andre ruter fortsat skal køre, siger Niels Arne Kjærgaard.

Han vurderer, at en konsekvens af busbesparelsen bliver, at folk bliver nødt til at købe bil nummer to - og at det vil gå ud over de borgere, der ikke har den mulighed, unge, ældre og folk uden kørekort.

Lokalrådet slutter udtalelsen med at opfordre Midttrafik og de to kommuner, Skanderborg og Horsens til at finde en løsning, hvor den fremtidige trafik over kommunegrænsen ikke begrænses.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce