Annonce
Læserbrev

Bekymret beboer om planlagt byggeri på Bjerrevej: Er det bygherren, der laver lokalplanen?

I betragtning af den løbende kritik af nybyggeri i Horsens Kommune burde kommunen da snart træde lidt i karakter over for diverse bygherrers ønsker om maksimal profit og dermed vise hensyn til de borgere, som berøres af kommunens lokalplaner.

Læserbrev: Det er nærmest gruopvækkende at se planen for det planlagte byggeri på Bjerrevej/Lollandsgade (Horsens Folkeblad 6. februar, red.)

Dette projekt vil medføre gener for flere omkringboende beboere, end der bliver tilflyttere.

Dette gælder både for "Lille Lollandsgade" og Bjerrevej 2-6.

Tre bygninger i tre etager og 15 meters højde må da siges at være maksimering af bygherrens investering.

Når den omkringliggende beboelse er i et plan, har jeg svært ved at se, hvordan man kan lave en ny plan efter bygherrens ønsker i tre etager.

Rækkehusene i Lollandsgade vil blive lagt i skygge det meste af formiddagen med et 15 meter højt byggeri én meter fra skel!

Udelivet i haverne vil også blive negativt påvirket med nye naboer med fuldt overblik.

Dette kan kun påvirke handelspriserne negativt for rækkehusene i Lollandsgade.

Jeg bemærker dog i oplægget til lokalplanen, at altanerne i nybyggeriet bliver skærmet mod indblik. Hvor er det hensynsfuldt tænkt af bygherren.

Det er også særdeles hensynsfuldt med et grønt islæt i skel (på én meter) bestående af en ligusterhæk. Ligeså påtænkes en ligusterhæk og syv træer ind mod Bjerrevej 6.

Det er virkelig grøn tænkning.

Et byggeri af disse dimensioner må også indeholde en kraftig pilotering, da området er meget blødt og lavtliggende. En sådan pilotering vil sandsynligvis medføre skader og revner i husene i Lollandsgade.

Står bygherren eller Horsens Kommune inde for eventuelle skader på omkringliggende boliger? Da vil jeg gerne se dette, inden et byggeri sættes i gang.

Jeg har intet imod byggeri på grunden, men hold det i ét plan i stil med Bjerrevej 2-6, så der bliver lidt harmoni i området.

I betragtning af den løbende kritik af nybyggeri i Horsens Kommune burde kommunen da snart træde lidt i karakter over for diverse bygherrers ønsker om maksimal profit og dermed vise hensyn til de borgere, som berøres af kommunens lokalplaner.

Ser man på den seneste debat om udseendet af Gyldenkilde-ghettoen, bør politikerne i Horsens da overveje, hvilken udvikling de vil huskes for.

Jeg er sikker på, at Lilli Gyldenkilde nok ville have frabedt sig at blive opkaldt efter dette byggeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Corona er en gave til Madam Bach

112

Motorcyklist ramt af bil

Leder

I sommerhus eller ej: Det er ikke forbudt, altså er det tilladt

I sommerhus eller ej i coronapåsken? Man kan kun blive forvirret af at lytte til regering og sundhedsmyndigheder. Det er ikke forbudt, altså er det tilladt. Samtidig er politikere og myndigheder noget lorne ved tanken, fordi det muligvis kan sprede smitte. Selv landets politidirektører bidrager til forvirringen som eksempelvis Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi, som i en pressemeddelelse med overskriften ”Er du helt sikker på, at du skal i sommerhus” opfordrer til, at vi ”tænker grundigt over, om I nu også skal afsted.” Når man ikke kan få et klart svar, må man jo forsøge at tænke selv. Vi ved, at vi bekæmper smitten ved at holde afstand, og nøgternt set er der lige så stor mulighed for det i ferielandet som derhjemme. Faktisk endnu bedre. Der er gennemsnitligt betydeligt længere mellem sommerhusene end mellem parcelhusene i et villakvarter for slet ikke at tale om mellem lejlighederne i et etagebyggeri, hvor man passerer tæt forbi hinanden på trapperne. Og når man skal ud i det skønne påskevejr, vi er blevet lovet, er der i vidtstrakte skove og på kilometerlange strande også bedre muligheder for at undgå et vildtflyvende coronavirus fra en forbipasserende end i byens parker og grønne områder. Derfor må konklusionen være, at det ikke er i strid med god coronaopførsel at tage afsted, når man vel at mærke tager de samme forholdsregler, som vi nu i ugevis har gjort derhjemme. Tag ikke tog eller bus derud - kør i bil. Når man skal handle, så gør det med samme forholdsregler om afstand og håndhygiejne som i supermarkedet derhjemme. Ingen gæster til påskefrokost - selv om det faktisk heller ikke er forbudt, hvis man ikke er flere end 10. Og så videre. Med omtanke er der ikke større risiko for at sprede eller få smitten i sommerhuset end derhjemme. Hvis der var, har vi tiltro til, at myndighederne havde lukket også sommerhusene ned. Ikke desto mindre ville et klart ja eller nej have været rart, så man ikke tager afsted med en tvivl om, hvorvidt det nu også er i orden.

Danmark

Live: 637 coronapatienter dør i Spanien på et døgn

Annonce