Annonce
Hedensted

Bekymrende udvikling i sogn: Nærmer sig nedlukningszone

Bor man i Hedensted Sogn, så er der lige nu særlig god grund til at slå et smut forbi det lokale testcenter. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Hedensted: I Hedensted Sogn har den seneste uge budt på 20 nye smittetilfælde, viser fredagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

Dermed opfylder sognet et af tre kriterier, der fører til automatisk nedlukning af skole- og foreningsliv.

Hos Hedensted Kommune fortæller chef for Social Omsorg René G. Nielsen, at smittetallet vil stige yderligere, når opgørelsesperioden for de seneste syv dage rykker en dag længere frem.

Annonce

Det er Hedensted Skole, der har været ramt af smitteudbrud.

- Det er begyndt i den her uge. Vi har sendt flere klasser hjem og håber, at vi har fået det inddæmmet og set toppen af det nu. Det holder vi øje med de næste dage, siger han.


Vi skal passe på og tage situationen alvorligt.

René G. Nielsen, chef, Social Omsorg, Hedensted Kommune


Grundet udviklingen er påpasselighed og de velkendte forholdsregler ekstra vigtige i øjeblikket.

- Vi skal passe på og tage situationen alvorligt. Man skal huske at spritte af og holde afstand og lade sig teste, så vi kan stoppe eventuelle smittekæder, for der begynder at være risiko for, at Hedensted Sogn må lukke ned, siger han.

Finn Gatten, leder for Læring i Skolen, Hedensted Kommune, fortæller, at smitten på Hedensted Skole er lokaliseret, og at man er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hedensted Sogn skal nedlukkes, hvis der er mere end 600 smittede pr. 100.000 borgere (incidens, red.) , hvis positivprocenten er på tre procent eller mere, og antallet af smittetilfælde den seneste uge er på 20 eller mere.  Fredag var incidenstallet 291 og postivprocenten 0,97.

Følg udviklingen på Hedensted Kommunes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg kampen her: Danmark foran ved pausen

Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce