Annonce
Sport

Bekims store forvandling: Drømmen om Hawaii lever

Bekim Christensen brækkede nakken i Italien for 15 måneder siden, men otte måneder senere var han tilbage i triathlon i Kalmar og klarede sig fint. Foto: Martin Ravn.
Horsens-rytteren Bekim Christensen var med til at vinde holdkonkurrencen i Tour de France med Team CSC i 2003 - nu er han professionel triatlet i Spanien med drømmen om at komme til den store konkurrence i Hawaii.
Annonce

Stouby: Bekim Christensen har gennemgået en af livets helt store forandringer.

I 2003 var han professionel cykelrytter hos Bjarne Riis og Team CSC og med til at vinde holdkonkurrencen i Tour de France. Han er en af få danskere, der har stået på podiet og modtaget en af de berømte Tour de France-løver.

Nu har han kastet sig over en helt anden disciplin - triathlon. Han er flyttet til Girona i Spanien med sin kæreste Fie Østerby, der er professionel cykelrytter.

Han har solgt hus og bil og kæmper hver eneste måned for at tjene penge til husleje og kost sammen med sin kæreste.

- Det er meget svært at tjene penge, erkender han.

Der er ikke de store præmiepenge, når man slutter mellem nummer 10 og 20, som Bekim gør mest, og han har svært ved at hente de store sponsorkontrakter.

Min drøm er at komme verdens 50 bedste triathleter i Hawaii. Der er kommet nye regler for, hvordan man kvalificerer sig, men jeg giver det tre-fire år og håber, det lykkes.

Bekim Christensen

Annonce

Drømmen om Hawaii

- Mit mål er at vinde en af de konkurrencer, jeg deltager i. Det kan give adgang til at komme med til Hawaii med deltagelse af verdens 50 bedste triathleter, men jeg har været ude for nogle grimme skader. For 15 måneder siden styrtede jeg i et løb i Italien og brækkede ryggen. Otte måneder senere var jeg klar igen og blev godt placeret i Kalmar. Nu træner jeg som en gal for at lave store resultater, siger han.

Bekim Christensen tjener bl.a. penge på at holde foredrag. Torsdag aften havde han samlet 120 tilhørere fra hele landet i Stouby Multihus. En stor del af mødet handlede om kostplanerne.

- De seneste fem år har jeg ændret alt. Jeg ved en masse om, hvad jeg skal spise. Det handler om salat. Jeg spiser ikke kød, siger han.

Hjemme i Girona træner han sammen med Mads Würtz Schmidt, Michael Carbel, Casper Pedersen, Niklas Eg og flere andre danske ryttere, der bor i den spanske by.

Han træner også med Jan Frodeno, der har vundet fem verdensmesterskaber og OL-guld i triathlon.

Bekim Christensens næste løb er i Barcelona i april.

Annonce

Talentfuld rytter

Bekim Christensen, der i dag er 46 år, var et kæmpetalent i Horsens Amatør Cykelklub sammen med Michael Skelde.

Han var på toppen i slutningen af 90'erne. I 1999 blev han professionel hos EC Bayer Worringen, og i 2000-2002 kom han til Team Coast.

- Jeg fik ikke løn i seks måneder, så jeg valgte at rejse hjem. I flyet var der kun få passagerer. Jeg kom tilfældigvis til at sidde ved siden af Bjarne Riis. Jeg fortalte ham om mine problemer. Han stod og manglede en mand. Jeg var i kanonform, og det lykkedes mig at komme med på hans Tour de France-hold i 2003.

- I 2004 havde jeg en elendig sæson og valgte at stoppe. Jeg tog hjem og tog en uddannelse som elektriker hos Kjærgaard i Løsning, fortæller han.

I tre år ejede han ikke en cykel, men han blev bidt af triathlon, kvittede sit civile job og blev igen professionel sportsmand.

Nu slås han for at skabe en tilværelse for sig selv og sin kæreste Fie Østerby i Girona i Spanien.

Han har været hjemme i nogle få dage og har boet hos sin mor i Børkop. Nu går turen tilbage til Girona, hvor Fie Østerby står uden prof-hold, men har fået lov at stille op for et fransk hold

Bekim Christensen

46 år

Gik i skole i Stouby

Har boet i Horsens og Juelsminde

To børn fra et tidligere ægteskab

Aktiv cykelrytter i Horsens Amatør Cykelklub i 90'erne

I 1999 professionel hos Team EC Baye Worringen

I 2000-2002 professionel hos Team Coast sammen med Jann Ullrich

I 2003-2004 professionel hos Bjarne Riis og Team CSC

I 2005 voksenlærling som elektriker hos Kjærgaard i Løsning.

I dag professionel triatlet med bopæl i Girona i Spanien, bor sammen med sin kæreste Fie Østerby, der er professionel cykelrytter

Hans far er fra Makedonien, men ham har han aldrig set, hans mor bor i Børkop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Horsens

Weekendens corona-tal i Horsens: Det går den rigtige vej

Annonce