Annonce
Ikast-Brande

Behovet er stigende: Nu kan man igen søge om julehjælp

Formanden for Røde Kors lokalafdeling i Nr. Snede, Tove Sørensen (til venstre) og Jonna Møllemand, da de for nogle år siden var i gang med at pakke kasserne med julehjælp. Arkivfoto: MORTEN PAPE
Nu kan man igen søge Røde Kors om hjælp til julen: Sidste år modtog 40 julehjælp i gamle Nr. Snede Kommune.

Nr. Snede: Julen nærmer sig, og dermed nærmer sig også den tid, hvor familier med begrænsede midler kan have svært overskue, hvordan julen skal klares.

Derfor kan man i Røde Kors Nr. Snede-Ejstrupholm nu igen søge om julehjælp.

For 16. år i træk er det Jonna Møllemand, der er aktivitetsleder for Røde Kors julehjælp.

- Der er to kriterier, der skal være opfyldt, for at man kan få julehjælp. Man skal bo i gamle Nr. Snede Kommune, der er det område, som vores Røde Korsafdeling dækker. Det andet kriterium er, at man skal have hjemmeboende børn under 18 år, og man må ikke have modtaget julehjælp andre steder fra, fortæller Jonna Møllemand.

Man skal søge senest 1. december, hvis man ønsker at få julehjælp.

Det er der mange der gør fortæller Jonna Møllemand.

- Desværre er tendensen, at der er et stigende antal, der søger. Da vi var kommet gennem finanskrisen, tænkte jeg, at det så bedre ud med færre ansøgere, for det betyder, at der er færre familier med udfordringer. Men den tendens er vendt. Sidste år havde vi 40, der fik hjælp, og jeg tror ikke, at antallet bliver mindre i år, for vi kan se, at der allerede nu er en del, der har søgt, siger Jonna Møllemand og understreger, at det ikke handler om at komme først til mølle.

- Det er lige meget, om man søger i september eller om man søger 1. december. Vi putter det hele i en pulje, og så ser vi, hvor mange, der opfylder kriterierne, understreger hun.

Annonce
Julekasserne indholder alt, hvad der hører sig til i julen. Arkivfoto

Indsamler penge

Jonna Møllemand kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvor mange penge Røde Kors Nr. Snede-Ejstrupholm har til rådighed til indkøb af julehjælp.

- Vi er først ved at samle pengene ind. Menighedsrådene og Y's Mens Club har gennem årene har været faste bidragsydere. Det håber vi, de er igen i år. Man kan aldrig sige "vi plejer", for det er jo fuldt legalt, hvis et menighedsråd siger: nu har vi støtte det i så mange år. Nu er der noget andet, vi vil. Og så er der nogle private, der støtter op om projektet og som kommer og putter penge i min postkasse, eller nogen ringer på døren og siger: vi har et beløb her. Vil du bruge det til julehjælpen, siger Jonna Møllemand.

Røde Kors på landsplan laver også indsamling til julehjælp, som lokalafdelingerne også får glæde af.

- Når vi har modtaget alle ansøgninger, så laver jeg en indkøbsliste, som jeg sender til Superbrugsen som pakker tingene. Vi har et super samarbejde, og vi får tingene til eventuelle tilbudspriser, fortæller Jonna Møllemand.

Hun understreger, at man ikke skal holde sig tilbage for at søge om julehjælp.

- Nogen tænker måske, at der er nok nogen andre, der har mere brug for hjælp end mig. Men man skal altid søge, så skal jeg nok foretage en vurdering i forhold til, hvor mange penge vi har til rådighed, siger Jonna Møllemand.

Hvert år står fire kvinder og pakker i sognehuset, hvor udleveringen også finder sted.

- Det har vi gjort i mange år. Vi pakker den 20., 21. og tidligt den 22. december, hvor vi henter køle- og frostvarer. er pakkerne. Hvis ikke man har mulighed for at hente, så har vi nogen, der kører ud med pakkerne, fortæller Jonna Møllemand.

Hvis man vil søge, skal man rette henvendelse til Jonna Møllemand, enten på min mail, jomol@rodekors.dk eller på 26151814.

- Hvis man sender en mail, skal man huske at skrive sit telefonnummer, så jeg kan ringe tilbage til familien. Alle vores julepakker består af noget mad, og de bliver pakket individuelt. Pakkerne indeholder alt, hvad der skal stå på julebordet, incl. en mandelgave, og man får også mad til juledagene, afhængig af, hvor mange penge vi har, siger Jonna Møllemand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

DMI lover sol og sommer på første officielle sommerdag - men så kommer efterårsvejret

Annonce